x

Rekordtilmelding til KarriereKanonen

Rekordtilmelding til KarriereKanonen

Danske musiktalenter har strømmet i rekord-tal til KarriereKanonen 2013. Over 1300 kunstnere har tilmeldt sig konkurrencen, hvilket er en stigning på 44 procent i forhold til forrige år. Talenterne konkurrerer alle om en eftertragtet plads på Spot- og Smuk-festivalerne.

KarriereKanonen blev startet i 2002 af DR, og med samarbejdspartnere som Koda, Bandakademiet, Smukfest og Spot-festival tilbyder konkurrencen et ambitiøst talentudviklingsforløb med karriererådgivning, airplay, medieomtale og ikke mindst spillejobs.

Den kommende tid lytter juryen, der består af udvalgte musikkyndige, til den store mængde indsendte materiale og udvælger i slutningen af marts de 12 navne, som går videre til det første forløb. Her venter blandt andet en optræden på den anerkendte Spot Festival. Herefter bliver feltet reduceret til otte, der får æren af at optræde på scenen til Smukfest, hvor også de tre endelige vindere til sidst annonceres.

Imens deler samtlige deltagere af konkurrencen deres musik og historie på det nyoprettede site dr.dk/karrierekanonen, hvor alt materiale ligger til fri aflytning og læsning for alle.

KarriereKanonen har efterhånden cementeret sin position som et af landets førende initiativer til at fremme dansk originalmusik på tværs af sprog og genre, hvilket kan ses gennem de tidligere vindere af konkurrencen. Her kan blandt andet nævnes Tue West, Magtens Korridorer, Marie Key Band, The Eclectic Moniker, Birk Storm samt Dance With Dirt, Djämes Braun (billedet) og Kaliber.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA