x

Kultbandet Tiger Lillies gæster Danmark

Kultbandet Tiger Lillies gæster Danmark

Klub Golem i Odense indleder 2013 med det, klubben selv betegner som et regulært scoop og præsenterer på Kulturmaskinen i Odense den 16. februar det engelske kultband Tiger Lillies – til gruppens eneste regulære koncert i Danmark i denne omgang.

Trioen, der efterhånden har fået et pænt publikum verden over, dyrker et stærkt personligt musikalsk og visuelt udtryk, et sted mellem gotisk cabaret, dekadent jazz og det, Klub Golem kalder cirkuspunk. Den har samarbejdet med blandt andre Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten, Amanda Palmer fra Dresden Dolls og fortolket Tom Waits – og senest, i samarbejde med Odense Teater, taget Kierkegaard med på kinesisk bordel. Det sker i den aktuelle musikteaterforestilling, "The Either/Or Cabaret", som for tiden spiller på Odense Teater.

Klub Golem har også tidligere bragt store navne til Kulturmaskinen i Odense, som da Kraftwerks Karl Bartos stod på scenen, og dengang som nu er en del af konceptet, at de kendte musikere kommer helt tæt på, i bogstaveligste forstand i øjenhøjde med publikum. Arrangørerne opfordrer til, at man trækker i den høje hat, de slidte hvide handsker eller det fallerede havneluderkostume. Og hvis man er tilmeldt Facebook-eventen for arrangementet, så kommer man ind for en særlig lav pris.

GAFFA anmeldte The Tiger Lillies i Odense Koncerthus i 2009, hvor anmelder Ras Bolding uddelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende: "Jeg skal nok spare læserne for svulstige floskler om ællinger og svaner, men efter at have vandret gennem mord, blod, lemlæstelser og sågar selveste Dødsriget, så endte koncerten alligevel godt, som i eventyrerne. Man fristes til at sige, at alle døde lykkeligt til deres dages ende."

Koncerten byder også på en række dj's, nemlig føromtalte Ras Bolding, Grayskull, Sue She, Giedo Primo og Ichabod, som blandt andet vil præsentere genrer som goth, synth, industrial, ebm, new wave, punk, neofolk, electronica og lignende. I aftenens anledning også en vis mængde cabaretinspiration og den slags. Dørene åbner klokken 20 og lukker klokken 02.



Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA