x

Nik & Jay gæster The William Blakes' fastelavnskoncert

Nik & Jay gæster The William Blakes' fastelavnskoncert

De sidste gæster har meldt sig på scenen til The William Blakes' årlige fastelavnskoncert, som i år finder sted søndag den 10. februar – fastelavnssøndag – i Amager Bio. Nemlig Nik & Jay, der slutter sig til et program, hvor The William Blakes også får selskab af komikeren Frank Hvam, Nephew-guitaristen Kristian Riis, den snart albumdebuterende sangerinde Kristina Renée, jazzsaxofonisten Benjamin Koppel, D-A-D-guitaristen Jacob Binzer, world-gruppen Afenginn, sangeren og sangskriveren Shaka Loveless og multimusikeren Kresten Osgood.

Kristian Leth fra The William Blakes udtaler: – Vi har længe gerne villet lave noget med Nik & Jay, for vi er store fans, og nu er lejligheden der så. Og nu går vi efter dem, der kan give den fedeste koncert. Og det er ikke nøje planlagt. Alt kan ske. Sidste år spillede Søren Huss for eksempel en trompetsolo. Det var der ikke nogen, der havde ventet.

Hvorfor synes I, Nik & Jay er så gode?

– Vi er store beundrere af deres vovemod og det, man på dansk må kalde skamløshed. De har altid troet fuldt og fast på det, de gjorde, og de har været genredefinerende. Da de kom frem for ti år siden, var der ikke nogen, der lød som dem herhjemme, hverken musikalsk eller tekstmæssigt. Deres måde at skrive tekster på, hvor man skriver tingene lige ud, har dannet skole. Før da skulle det jo helst være lidt snørklet, hvis det skulle tages alvorligt. Og så har de skabt nogle af de største danske hits de sidste ti år. Sange som "Lækker" og "Boing!" er jo meget svære ikke at synge med på.

The William Blakes' årlige fastelavnsfest er en velgørenhedskoncert, hvor overskuddet går til nødhjælpsorganisationen Partners in Health, der leder arbejdet i Haiti. Haiti er det fattigste land på den vestlige halvkugle, og situationen gik fra elendighed til katastrofe, da landet blev ramt af et altødelæggende jordskælv i januar for tre år siden.

The William Blakes udgiver kort efter koncerten deres femte album. Gruppen alias Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande, debuterede i 2008 med albummet "Wayne Coyne", som blev fulgt op af "Dear Unknown Friend" (2009), "The Way of the Warrior" (2010) og "Music Wants To Be Free" (2011). I 2012 udgav The William Blakes ikke nyt, men til gengæld udsendte Kristian Leth det dansksprogede soloalbum "Hjemad".

The Wiliam Blakes opfordrer til, at man kommer udklædt til koncerten, og bandet og deres gæster er også klædt ud.

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA