x

Børn slår Peter Sommer

Børn slår Peter Sommer

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge er der tre nyheder i toppen af albumhitlisten, nemlig musikken fra børnenes melodi grand prix, M:G:P 2013, der går ind på førstepladsen efterfulgt af Peter Sommers "Alt Forladt" som nummer to og den unge Justin Bieber, der er nummer tre med sin "Believe Acoustic". Lukas Graham er til gengæld dumpet ned fra mange uger på førstepladsen til en ottendeplads.

Den meget roste amerikanske soulsanger Matthew E. White er ny som nummer 12 med sit debutalbum "Big Inner", Andrea Bocelli går ind som nummer 25 med "Passione", Biffy Clyro debuterer som nummer 35 med "Opposites", Indians er ny med det ifølge GAFFA seksstjernede debutalbum "Somewhere Else", og endelig går Fleetwood Mac ind som nummer 40 med genudgivelsen af den 36 år gamle klassiker "Rumours".

Tracklisten har en ny etter i denne uge, nemlig Nik & Jays nye single "United", mens streaminglisten toppes af Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz med "Thrift Shop"

Den såkaldte bit-album-hitliste, der tæller downloads fra abonnementstjenester, toppes i denne uge også af "M:G:P 2013", mens den tilsvarende liste for enkeltnumre i spidsen har voksen-grand prix-vinderen Emmelie de Forest og "Only Teardrops". Airplaylisten, altså de mest spillede sange på landets radioer, har som nummer 1 Taylor Swift og "I Knew You Were Trouble".

Se alle de officielle danske hitlister her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA