x

Kurt Vile til Danmark med nyt album i ryggen

Kurt Vile til Danmark med nyt album i ryggen

Den Philadelphia-fødte og bosatte sanger, sangskriver og guitarist Kurt Vile udgiver 8. april sit femte soloalbum, "Wakin On A Pretty Daze", opfølgeren til den meget roste "Smoke Ring for My Halo" fra 2011. Han og hans band The Violators følger albummet op med en turné, der ifølge Facebook bringer gruppen til Amager Bio 29. maj. Billetsalget er netop begyndt på Billetnet.

Albummet er som forgængeren produceret af John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr., danske Racetrack Babies med flere), og Vile har for nylig fortalt Spin Magazine, at det nye album lyder som Fleetwood Macs album "Tusk" fra 1979. "Det er helt vores 'Tusk', bare uden det poppede. Det er bare rock," siger han. "Du sætter den på, og den lyder som mig. Men guitarspillet er bedre, og idéerne er nye. Det er klassisk, det er episk, med mange flere soloer."

Blandt de medvirkende kan nævnes guitarist Farmer Dave Scher fra Beachwood Sparks og trommeslageren Stella Mozgawa fra Warpaint.

Kurt Vile var i de unge år guitarist i gruppen The War On Drugs, som han var med til at danne i 2005, men forlod i 2008 for at satse på en solokarriere. I perioden 2008-2009 udgav han hele tre album, inden det bredere gennembrud kom med det fjerde album, "Smoke Ring For My Halo". GAFFAs anmelder Finn P. Madsen tildelte udgivelsen fem stjerner og skrev blandt andet: "På 'Smoke Ring For My Halo' har kunstneren med base i Philadelphia fået de store melodier til at flyde og skabt et betagende værk. Det er stadig kunstnere som Dylan, Springsteen og ikke mindst en drømmende udgave af Deerhunter, der springer frem på nethinden, når Kurt Vile ubesværet og frit lader sine sange træde i karakter."

Den efterfølgende koncert på Roskilde Festival fik fire stjerner af GAFFAs Jeppe Kiel Revsbech og blandt andet følgende ord: "Påvirket af sit hjemlands rockkoryfæer som Bruce Springsteen og Tom Petty bygger Philadelphia-knægten videre på en ærkeamerikansk sangtradition, hvor hverdagen besynges, og musikken besjæles af Viles sværmeriske guitarspil, som under Odeons teltdug lød og larmede vellykket."

Tracklisten er som følger:

'Wakin On A Pretty Day'
'KV Crimes'
'Was All Talk'
'Girl Called Alex'
'Never Run Away'
'Pure Pain'
'Too Hard'
'Shame Chamber'
'Snowflakes Are Dancing'
'Air Bud'
'Goldtone'

Du kan høre det ni minutter lange åbningsnummer "Wakin On A Pretty Day" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA