Black City klar med single og på vej med toer

Black City klar med single og på vej med toer

Den danske rockgruppe Black City er på vej med deres andet album, der får titlen "Fire" og udkommer 25. februar. Singleforløberen med den i forhold til albumtitlen lidt modsatrettede titel "Here Comes The Rain" er netop udkommet.

Black City sikrede sig pæn opmærksomhed, da de udsendte deres selvbetitlede debutalbum i 2010. Singlerne "Summertime" og "The One You Sacrifice" kom i radiorotation, og albummet fik gode anmeldelser, blandt andet fem stjerner i GAFFA, hvor Michael José Gonzalez blandt andet skrev: "Energi, produktion og melodier sidder lige i skabet, og resultatet er en samling hårdtslående sange, der emmer så meget af rock and roll, at det kalder på, at man ifører sig sin mest forvaskede Motörhead-T-shirt, kæderyger Marlboros uden filter og crack-åbner en flaske Jack D., når man sætter pladen på og skruer voldsomt op for volumeknappen."

Det blev også til flittig turnévirksomhed og opvarmningstjanser for navne som AC/DC på CASA Arena Horsens og Ozzy Osbourne i Messecenter Herning.

Nu er bandet klar med deres toer – det ifølge gruppens nye pladeselskab Mermaid langt mere direkte og rockede album "Fire".  Albummet er blevet til hen over det sidste år, hvor produceren Nick Foss har taget bandet under sine vinger og i roligt tempo skiftevis overvåget deres sangskrivning, deres melodier og endelig stået for den endelige udvælgelse til albummet og de efterfølgende grundbåndssessions fra oktober sidste år til januar i år. Gruppen har tidligere berettet om dette i en dagbog til GAFFA, som du kan læse her.

Førstesinglen "Here Comes The Rain" er som nævnt netop udkommet, og du kan se videoen nedenfor.

Black City er på Danmarksturné fra primo marts, med både nye og gamle sange på sætlisten. Og de lover at spille radiohittet "Summertime". Se datoer på og køb billetter via GAFFA Live.

Black City er:

Bjørn Poulsen // Lead-vokal og guitar
Kristian Klærke // Lead-guitar
Jakob Hanson Hansen // trommer og percussion
Anders Borre // Bas
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA