x

Brian Wilson tvivler på genforening med Beach Boys

Brian Wilson tvivler på genforening med Beach Boys

The Beach Boys blev sidste år genforenet i forbindelse med gruppens 50-års jubilæum, hvor de også indspillede deres første album sammen i 20 år, "That's Why God Made The Radio". Turnéen bragte gruppen til Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus, men i september fortalte frontfigur Mike Love, at han ville fortsætte turnéen uden hovedsangskriver Brian Wilson og de to andre oprindelige medlemmer Al Jardine og David Marks, men med Bruce Johnston, der kom med i gruppen i 1965. Mike Love har rettighederne til navnet Beach Boys, og det gav anledning til en del diskussioner mellem Love/Johnston- og Wilson/Jardine/Marks-lejren om, hvorvidt sidstnævnte var fyret eller ej.

Mike Love udtalte, at han ikke mente, at Brian Wilson og de andre havde lyst til at turnere lige så lang tid, som han ville, mens Brian Wilson svarede, at han, Jardine og Marks i hvert fald gerne ville turnere. I 2013 turnerer Mike Love og Bruce Johnston som Beach Boys. Mike Love har udtalt, at han gerne vil indspille et nye album med Brian Wilson, Al Jardine og David Marks.

Nu har Rolling Stone interviewet Brian Wilson i forbindelse med, at han natten til mandag dansk tid vandt en Grammy for Beach Boys-deluxe-bokssættet "The Smile Sessions". Her spurgte bladet blandt andet Wilson, om han forventede at blive genforenet med Beach Boys. Svaret var kort og kontant: "Nej, det tror jeg ikke. Jeg tvivler på det."

Wilson fortalte også, at han betragter "California Girls" som sin yndlingssang med Beach Boys, skarpt forfulgt af "God Only Knows". Han sagde ligeledes, at han dengang tilbage i 60'erne betragtede Beach Boys som forud for sin tid, og han er beæret over at blive hyldet for musikken i dag.

Beach Boys gav koncert på Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus 1. august, hvor alt tilsyneladende stadig var fryd og gammen. GAFFAs anmelder Espen Strunk tildelte koncerten fire stjerner og skrev blandt andet: "Køber man præmissen – altså rendyrket og mestendels harmløs nostalgi – må det dog rimeligvis tilføjes, koncerten også som helhed leverer varen og tilsyneladende tilfredsstiller de fremmødte, og to en halv times uafbrudt hitparade fra en flok ældre herrer må vel også kaldes valuta for pengene."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA