x

Nye nordiske navne til Roskilde

Nye nordiske navne til Roskilde

Tidligere på ugen hintede Roskilde på sin Facebook-side, at festivalen ville annoncere en række navne af de nominerede til "Nordic Music Prize 2013". Prisen uddeles i morgen på by:Larm-festivalen i Oslo, og GAFFA rapporterer fra begivenheden.

Nu har festivalen så præsenteret danske Indians og det finske band Pää Kii.

Indians spillede allerede sidste år på Roskilde Festival, med deres drømmende og pumpende electronica, på scenen for upcoming bands, Pavillon Junior. En koncert som GAFFAS Mikkel Drejer Bertelsen gav fire stjerner ud seks og med følgende ord på vejen:

"De tre herrer i københavnske Indians spillede både drømmende og pumpende elektronika med en stænk af pop og folk, da de med en anelse bævende skridt tirsdag eftermiddag besteg Pavillon Junior. Og der var både plads til begejstring og til forbedring over en koncert, der i sin helhed må betegnes som rigtig vellykket."

Indians er på plade et enmandsband, alias Søren Løkke Juul, og han er spået af GAFFA til at blive "en af de store i 2013". Og debutalbummet "Somewhere Else" blev af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelt de maksimale seks stjerner og prædikatet "Mesterværk".

Det finske punkband Pää Kii udgav i november 2012 deres selvbetitlede debutalbum. På trods af at de synger på finsk, formår de alligevel at fange lyttere uden for hjemlandet med iørefaldende sange. 

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.

Opdatering:

Roskilde Festival har onsdag den 13. februar klokken 18 offentliggjort yderligere fire nordiske navne: Bendik (NO), Dråpe (NO), Ásgeir Trausti (IS) og Wintergatan (SE).

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA