x

Nabiha slipper ny single

Nabiha slipper ny single

Den dansk-afrikanske sangerinde Nabiha er klar med endnu en single den 18. februar. Samtidig afslører hun udgivelsesdatoen for sit kommende album, der får en mere tænksom tone.

Nabihas kommende single hedder "Ask Yourself", og ifølge sangerinden selv handler sangen om at hive sig selv op efter et brud:

"Den handler om at stå ved sig selv og sine handlinger, og budskabet er, at hvis du gav alt, kæmpede og elskede til fulde, er der ikke mere, du kunne have gjort. Nu skal du med god samvittighed komme videre med dit eget liv, for det har du fortjent", forklarer Nabiha.

Den nye single er skrevet i samarbejde med blandt andet Nabihas faste sparringspartner, Carl Ryden, der også har produceret og mixet sangen. 

Samtidig afslører sangerinden, at den nye single bliver fulgt op af et helt nyt album, "Mind The Gap", som bliver udgivet den 25. marts både herhjemme og i udlandet. 

Om albummet fortæller Nabiha:

"Mit mål har været at lave et personligt pop-album med sange, som afspejler flere af mine tanker og oplevelser siden første plade. Resultatet er nok en lidt mere tænksom og fordybende plade for mig. Produktionerne har fået lidt mere kant, men der er stadig stærkt fokus på sangskrivningen og den gode melodi".

2012 blev året, hvor Nabiha for alvor erobrede den danske musikscene. Blandt andet da hun repræsenterede 00'erne ved dronningens jubilæum. Derudover udgav hun også en række singler og gav flere udsolgte koncerter i landet. 

Også udlandet har fokus på hende i øjeblikket, da hun netop har modtaget en "European Border Breakers Award". Prisen bliver givet til kunstnere, som turnerer uden for sit hjemlands grænser og bidrager til diversiteten i europæisk musik. Blandt tidligere vindere finder man eksempelvis Adele, Mumford and Sons og Damien Rice. Læs et interview med Nabiha om prisen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA