Universitet: Mosh pits minder om gasser

Universitet: Mosh pits minder om gasser

Cornell University i New York har publiceret en akademisk undersøgelse af heavy metal-fænomenet "mosh pits" med et overraskende resultat.

Publikationen, der hedder "Collective Motion of Moshers at Heavy Metal Concerts" er udgivet inden for "Physics and Society by the Laboratory of Atomic and Solid State Physics"-afdelingen hos Cornell University i New York. 

Artiklen er interessant, fordi forskerne finder en sammenhæng mellem de kinetiske reaktioner hos gaslignende partikler, og hvordan folk opfører sig i en mosh pit. 

Undersøgelsen bygger på tidligere teorier om, at menneskelig kollektiv adfærd kan variere fra at være rolig til panisk, afhængig af den sociale kontekst.

Gennem offentligt tilgængelige videoer online har forskerne studeret den meget strømførende og kollektive bevægelse, som deltagerne af en mosh pit udfører. 

I artiklen står blandt andet:

"Vi finder, at disse ekstreme sociale sammenkomster genererer ligeledes ekstrem adfærd; en uordnet gas-lignende tilstand kaldet en mosh pit og en vortex-lignende tilstand kaldet en circle pit. Begge fænomener kan reproduceres i simulationer og demonstrerer, hvordan menneskets kollektive adfærd er i overensstemmelse med forudsigelser af forenklede modeller."

Læs den fire sider lange artikel her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA