x

Vinnie Who – Dansabel midnatsmusik i mangfoldighedens navn

Vinnie Who – Dansabel midnatsmusik i mangfoldighedens navn

Den nye plade, "Midnight Special"

– Processen har været meget lang, og jeg har skrevet rigtig mange forskellige slags sange. Det tror jeg helt sikkert har hjulpet med til, at det er bedre sangskrivning end på det første album. Det synes jeg i hvert fald selv – det er meget heldigt, ikke? Sangene er også meget mere gennemarbejdede, og de er ikke ligeså spontant produceret, som det jeg ellers har lavet. Det er et meget velovervejet og gennemkomponeret album.

Jeg synes, der er tilført noget nyt til Vinnie Who på denne her plade, og jeg selv er blevet meget mere opmærksom på og øvet i alle de ting, der følger med, når man skal udgive et album. Jeg har kunnet planlægge tingene bedre, og det har været med til at give et skarpere udtryk. Men når det så er sagt, er det stadig de samme ting, jeg tænder på. Jeg kan for eksempel ikke bruge sådan et fodbold-omkvæd, hvor man står og råber "lålålå", til noget. Der skal være mange lag i musikken, og det er noget, jeg gør en stor dyd ud af. 

The Wiggle

– Sangen er lidt en løftet pegefinger til blandt andre mig selv. Det hele kommer i hverdagen meget let til at handle om alle de ting, man skal nå; man skal til træning i morgen, eller svigerforældrene kommer på besøg, så man skal imponere med noget god mad. Her går sangen ind og siger, at det er okay at glemme det hele lidt og lade sig rive med – og så leve i nuet i stedet for. Jeg synger om en masse forskellige karakterer, som er samlet et sted for at have det sjovt. Det er "trannies and traps" og en masse vilde og udtryksfulde typer, som jeg beundrer, fordi de gør, hvad der passer dem. Sangen er også inspireret af Dunkel, som var en københavnsk klub, jeg kom meget på. Det var et fedt mørkt sted, hvor der var plads til alle indtil den lyse morgen. Nu er den desværre lukket.

How Can I Be Sure?

– Teksten til nummeret er skrevet i samarbejde med Jacob Bellens fra I Got You On Tape og Murder. Det er altid interessant at arbejde sammen med andre, og Jacob og jeg syntes, det kunne være sjovt at prøve at skrive noget sammen. Det er jo en sang, der handler om jalousi, og det kom egentlig af omkvædet, som jeg havde skrevet teksten til i forvejen.

Og vi blev enige om at skrive en vaskeægte kærlighedssang. Jeg ville aldrig have turdet skrive sådan en tekst, hvis ikke vi havde været to til at bekræfte hinanden i, at det er cool nok at sige tingene lidt mere ligeud. Generelt tør jeg at lade tinge stå lidt mere klart på denne her plade. Og især med det her nummer var det fint, hvis det var så klart, at det nærmest blev et statement.

Læs et længere interview i GAFFA martsnummer, der er på gaden 1. marts, og læs GAFFAs anmeldelse af "Midnight Special" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA