x

David Bowie udgiver ny single

David Bowie udgiver ny single

David Bowie har netop offentliggjort, at han 26. februar udgiver singlen "The Stars (Are Out Tonight)", anden singleforløber for comeback-albummet "The Next Day", der udkommer 11. marts. Derudover er der ikke udsendt oplysninger om den nye single.

David Bowie overraskede alle på sin 66-års fødselsdag 8. januar 2013 at udgive en helt ny single, "Where Are We Now?", og offentligøre et nyt album, "The Next Day", som udkommer 11. marts.

Albummet er Bowies 30. studiealbum, er indspillet i New York og er produceret af Bowies mangeårige samarbejdspartner Tony Visconti. Udgivelsen kommer til at indeholde 14 nye sange og tre bonusnumre i deluxe-udgaven og udkommer digitalt og fysisk, blandt andet som dobbelt vinylalbum.

"Where Are We Now?" var første udspil fra David Bowie i ti år. Tilbage i 2003 udgav han albummet "Reality", som blev fulgt op af en verdensturné, der åbnede i Forum i oktober 2003 (læs GAFFAs anmeldelse) og skulle have bragt Bowie til Roskilde Festival i 2004. Turnéen blev indledt som planlagt, men desværre aflyste Bowie afslutningen af turnéen, inklusive Roskilde-koncerten, efter at have gennemgået en hjerteoperation. Siden havde han ikke udgivet ny musik før "Where Are We Now?", og han har ikke optrådt live siden 2006. Tilbage i 2005 medvirkede han på Kashmir-nummeret "The Cynic" og i 2008 på Scarlett Johanssons album "Anywhere I Lay My Head".

I forbindelse med det nye album har Tony Visconti udtalt, at Bowie har sagt, han ikke vil turnere, men måske give enkelte koncerter.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA