x

Emmylou Harris og Rodney Crowell til Danmark

Emmylou Harris og Rodney Crowell til Danmark

Allerede i efteråret 2011 gik der rygter om, at den amerikanske country- og blueslegende Emmylou Harris planlagde et album sammen med sin knap så kendte gamle ven og kollega Rodney Crowell. Makkerparret har arbejdet sporadisk på pladen siden opløsningen af Harris' hedengangne The Hot Band i 1991, og nu er der endelig kommet et album ud af samarbejdet: "Old Yellow Moon" udkommer den 25. februar. Makkerparret følger albummet op med en turné, der blandt andet bringer dem til Koncertsalen i DR Koncerthuset søndag den 26. maj.
 
Emmylou Harris er kendt for sin smukke, rene englestemme og sin mangeårige karriere som sangerinde og – i lidt mindre grad – sangskriver inden for genrer som bluegrass, country, folk med videre. Hun debuterede i 1969 og har til dato udgivet 26 studiealbum og har arbejdet sammen med en lang række markante musikere, blandt andre Gram Parsons, Bob Dylan, Dolly Parton, Linda Ronstadt, Mark Knopler og mange flere. Hun fik i 2008 plads i countrymusikkens Hall of Fame.

Rodney Crowell debuterede i 1978 og har til dato udgivet 13 studiealbum.
 
Sidst Emmylou Harris gæstede Danmark var i 2011, hvor hun også spillede i Koncertsalen. Dengang uddelte GAFFAs anmelder Espen Strunk fem stjerner under overskriften "I pendulfart mellem det sejt swingende og det sublimt smukke".

Forsalget starter onsdag den 20. februar kl. 10.00 via billetnet.dk samt www.dr.dk/Koncerthuset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA