x

Tidlig Beatles-samarbejdspartner er død

Tidlig Beatles-samarbejdspartner er død

Den engelske sanger Tony Sheridan er død i en alder af 72 år, skriver Examiner.com. Sheridan var blandt andet kendt for at have optrådt og indspillet med The Beatles i de helt unge år, herunder nummeret "My Bonnie". 

Tony Sheridan blev født den 5. maj 1940, i den engelske by Norwich. Her begyndte han i en tidlig alder at spille klassisk violin. Et instrument, der senere hen blev skiftet ud med guitar. 

Han flyttede til London i 1957, hvor han begyndte at arbejde som professionel musiker, og spillede blandt andet sammen med artister som Conway Twitty, Gene Vincent og Eddie Cochran på deres turnéer. 

Han var også den første britiske musiker, der spillede live på elektrisk guitar på tv, da han optrådte i BBC-programmet "Oh Boy!" i 1960.

Efterfølgende flyttede han til Hamburg, hvor han spillede med The Beatles på den legendariske natklub Kaiserkeller.

I 1961 indspillede han så vokaler på flere numre, hvor The Beatles var musikere. Sheridans samarbejde med gruppen er siden hen blev genudgivet på cd'en "The Beatles With Tony Sheridan First Recordings - 50th Anniversary Edition". Et album der også blev nomineret til en Grammy. 

Tony Sheridan gik bort den 16. februar klokken 12.00 dansk tid. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA