Nyhed

Ny innovationskonkurrence for musikken

Musikparlamentet afholder konkurrence for innovative løsninger, der skal bringe musikken ud på nye måder

Tiderne, hvor man slæbte soveposen med ned foran pladebiksen, så man dagen efter kunne være den første til at erhverve sig favoritbandets spritnye album, er for længst ovre. Komponisternes og musikforbrugernes betingelser har ændret sig gevaldigt i løbet af de senere år, og netop dette bliver der sat fokus på med Musikparlamentets innovationskonkurrence 2013, der udskrives i dag med titlen "Fra komponist til forbruger på nye måder". Kort fortalt handler det om, hvordan man får musikken fra komponisten og ud til forbrugeren på nye og værdiskabende måder.

Musikparlamentets innovationskonkurrence er en årligt tilbagevendende begivenhed, der hvert år bringer et nyt relevant fokus på banen, og i år er fjerde gang, konkurrencen finder sted.  

Formålet med innovationskonkurrencen er at give en hjælpende hånd og et rygskub til en virksomhed, et projekt eller et koncept, der arbejder for at skabe en ny måde at få musikken ud til forbrugeren på. Derfor gives præmien på 50.000 kroner til det mest lovende bidrag, hvor pengene forventes at kunne arbejde videre.


I år har Musikparlamentet også allieret sig med fire musikere og komponister i form af Pato Siebenhaar, Silas Bjerregaard (Turboweekend), Søren Christensen (The Blue Van) og Anders Blichfeldt (Big Fat Snake). De skal fungere som ambassadører for konkurrencen. 

Torben Eik, daglig leder af Musikparlamentet, udtaler således:

"Nye generationer af forbrugere og musikere kommer til med helt nye forventninger og vaner. Det er derfor vigtigere end nogensinde at være på forkant med udviklingen og omfavne de nye muligheder og tendenser, den bringer med sig". 


Vinderen kan, ud over den fornemme præmie, se frem til at modtage sparring og hjælp til idéens videre udvikling samt til at få besøg af Musikparlamentet to gange det efterfølgende år til opfølgning og dokumentation af forløbet. 

Konkurrencen starter i dag den 19. februar og løber frem til slutningen af april, hvor vinderen kåres ved en officiel prisoverrækkelse på Spot Festival i Aarhus i starten af maj. 

For yderligere information og tilmelding henvises til www.innovationskonkurrence.dk


 

ANNONCE