x

MØ: Det har været virkelig overvældende

MØ: Det har været virkelig overvældende

"Pilgrim", "Maiden" og "Glass". Tre sange. Det er, hvad den danske kunstner Karen Marie Ørsted – også kendt som MØ – har ude i offentligheden. Alligevel er hun over det sidste halve års tid for alvor begyndt at opbygge sig en solid hype. Så stor, at internationale medier som NME, The Guardian og Pitchfork allerede har fået øje på danskeren. For nylig spillede MØ til Vegas Udvalgte, på den hollandske festival EuroSonic, og her i weekenden var det så tid til at tage en tur til Oslo, hvor festivalen by:Larm stod for døren. Her var der to koncerter på programmet for MØ – en klub på 11. etage med udsigt over Oslo, og en på en betydeligt større og godt fyldt teltscene.

Vi fangede Karen Marie Ørsted på hendes hotel i Oslo for at høre, hvordan det i grunden er pludselig at opleve sit ansigt på web- og magasinforsider, mens man turnerer på store udenlandske branchefestivaler og befinder sig i store musikmetropoler som New York, hvor interessen lader til at være voksende op til albummets snarlige udgivelse.

Pladen skal være færdig nu

Udefra ser det ud som om, at der virkelig sker meget for dig – hvordan er det at være i dine sko lige nu?

– Det er rigtig fedt, men vi har rigtig meget fokus på at lave pladen færdig lige nu. Det er det, mit hoveder kredser mest om. Jeg er så glad for, at der er så god respons på tingene, men – der ikke noget men, og lidt alligevel, haha – men lige nu er der bare rigtig meget fokus på pladen. Den skal laves færdig nu.

I virker bare til at have rigtig travlt med mange jobs i udlandet, store byer og så videre?

– Jeg elsker at rejse, det er det fedeste. Det er virkelig fedt at komme et sted hen, hvor du har et formål: at spille musik – som er det, jeg allerbedst kan lide. Det elsker jeg. Det har jeg aldrig lyst til skal stoppe.

Hvad har du egentlig haft af udenlandske jobs?

– Det var CMJ-festivalen i New York i oktober sidste år, der startede det hele. Og så har vi haft London en måneds tid efter, hvor vi også spillede fire shows. I år startede vi med EuroSonic, Hamburg og nu by:Larm – i næste uge er det Luxembourg og Nordklang Festival i Schweiz. Derefter USA (blandt andet SXSW red.) og Tyskland. Så jo, der er rimelig mange jobs i kalenderen.

Hvordan har det været?

– Helt vildt fedt. Jeg elsker det. Jeg kan godt lide, at man er af sted et hold (MØ er tre på scenen i deres nuværende live setup red.) – et team – og så møder man andre danskere undervejs. Det er helt vildt hyggeligt. Selvom jeg elsker at spille i Danmark, så er det også overvældende at komme til udlandet og spille for en pakket sal. Vi har været så heldige indtil videre, at der faktisk har været stort set fyldt alle steder, vi er kommet. Det gør også, at man bliver endnu mere taknemmelig. Man bliver vildt overvældet. Udenlandske mennesker er kommet for at se showet. Det er vildt.

Hvordan har folk taget imod dig?

– Jamen, de har været virkelig søde, og de har tage godt imod det. De har været virkelig interesserede, og der er jo altid rart.

Læs et længere interview om de store forventninger til MØs debutalbum i GAFFAs artikelsektion.

Se MØs musikvideo til nummeret "Glass" herunder:Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA