Nyhed

Roskilde klar med nye navne

Festivalen har i dag offentliggjort fem nye navne

I dag er, som onsdage er flest, dagen hvor Roskilde Festival annoncerer nye navne til sit program. 

Første annoncerede navn er Rokia Traoré, som besøger Roskilde for tredje gang. 

Rokia Traoré fra det for tiden krigshærgede Mali er en af Nordafrikas sande divaer. Hun er leveringsdygtig i funky og rocket afro-beat med masser af energi og flamme. Men hun kan også levere smukke ballader, hvor den spinkle kvinde med den store røst overbeviser som sit lands svar på navne som Billie Holiday, Rickie Lee Jones eller Laurie Anderson.


Rokia Traoré album-debuterede i 1998 og udgiver til april 2013 sit femte studiealbum, der skal følge op på pladen fra 2008 "Tchamantche" – et album, der af GAFFAs anmelder Torben Holleufer fik fem ud af seks stjerner:

"Rokias musik er delikat sine steder, og er du til plader, der vover både at tage dig til steder, hvor du oplever stille andagt for siden at flyde ind i stærkt rytmiske sekvenser, med overlegent udførte kald/svar-stykker, så er "Tchamantche" en oplagt plade til samlingen. Det er musik, der gror i styrke for hver gennemlytning, og man fascineres af Traorés groove".

Andet annoncerede navn er det skotske elektroniske pladeselskab Numbers. De vil medbringe syv forskellige acts til festivalen: Rustie, Jackmaster, ONEMAN, Spencer (Numbers), Deadboy, Redinho og Sophie MSMSMSM.


De syv navne giver tilsammen et bredt udvalg af techno, electro, hip hop og dubsteb. 

Tredje annoncerede navn er Jake Bugg. Den unge brite har taget verden med storm og bliver sammenlignet med en ung Bob Dylan. Hans sange blander elementer fra 60'ernes folk og 90'ernes brit-rock, der tilsammen giver hans eget melodiske blues udtryk.

Den kun 19-årige sanger spiller to koncerter i april på Train i Aarhus og Vega i København. Jake Bugg blev i april sidste år første gang præsenteret for det danske publikum, da han spillede opvarmning for Michael Kiwanuka i et udsolgt Lille Vega. I oktober sendte Jake Bugg sit selvbetitlede debutalbum på gaden, som gik direkte ind som nummer 1 på den engelske hitliste. GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen tildelte det fire stjerner og følgende dom: "Et par af de mere enslydende og småkedelige tracks kunne nok godt nænsomt være skåret ud fra de 14 numre, men som debut fra en 19-årig er albummet rigtig helstøbt og lover rigtig godt for Jake Bugg."


Fjerde annoncerede navn er amerikanske Hatebreed, som blander thrash metal og hardcore.

Femte annoncerede navn er Kendrick Lamar. Den californiske rapper blev i 2012 kåret som nummer to til "Album of the Year" af hjemmesiden albumoftheyear.org, der tæller anmeldelser fra en lang række medier sammen. Det var med albummet "good kid, m.A.A.d city", der også fik rosende ord af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr, der gav albummet fem ud af seks stjerner:

"Med 'good kid, m.A.A.d city' sætter Lamar sig tungt på hiphop-kortet. Det er tydeligt at høre, at han sigter højt, og detajerne i hans vokal er imponerende og gennemarbejdede. Han formår at fange lytteren, uanset om det er en stram og melodisk monoton strøm af ord, eller om det er mere varieret i både musik og vokal."


For nylig gæstede Lamar Vega, nærmere præcist den 10. februar. Også her fik rapperen næsten-top-karakter for sin præstation og endnu engang fem stjerner af GAFFA.

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.

 


ANNONCE