x

Manic Street Preachers indspiller nyt album i Bowie-studie

Manic Street Preachers indspiller nyt album i Bowie-studie

Manic Street Preachers arbejder i øjeblikket på deres 11. album, som er blevet indspillet i Hansa-studiet i Berlin, hvor også David Bowie indspillede sit legendariske album "Heroes" fra 1977 og dele af forgængeren "Low", også fra 1977. Også navne som Iggy Pop, Depeche Mode, U2, Snow Patrol og Kent har indspillet i studiet.

Efter en længere stilhed på det sociale medier Twitter har bandet nu skrevet: 

"M.S.P var i det store Hansa-studie i januar med Alex Silva (som indspillede "The Holy Bible" med os) - Berlin var inspirerende". 

Netop albummet "The Holy Bible" er set af mange som bandets helt store mesterværk, grundet dets mørke og skarpe post-punk-lyd og historiske og litterære referencer i tekstuniverset. 

Pladen blev indspillet tilbage i 1994 og blev det sidste album, guitaristen og tekstforfatteren Richey James Edwards medvirkede på før sin forsvinden og formodede død i 1995.

I et interview i BBC's "Music's Greatest Hits Special" for et par uger siden udtalte sanger og guitarist James Dean Bradfield, at det nye album vil indeholde "kraut-rock" og elektroniske ideer, såvel som trompeter, og en masse sange skrevet af bassisten Nicky Wire. 

Bradfield tilføjede: "Det føles, som om vi har gjort det i ret lang tid. I over et år har vi udelukkende arbejdet på albummet i vores studie i Cardiff, og det føles som om, at vi har overgivet os, samtidig med at vi ikke vil være for overdrevne omkring det og ikke gå ud i alt for mange mørke hjørner, som folk ikke vil forstå". 

I forhold til hvornår det nye album vil udkomme svarede han:

"Det føles, som om det kunne være i starten af​ næste år – men man ved jo aldrig, det kunne også være i slutningen af dette år."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA