Nyhed

Outlandish-medlem tager bladet fra munden

Isam Bachiri udtaler sig for første gang om Muhammed-sagen

Den udenrigs- og indenrigspolitiske krise, Danmark befinder sig i, udløst af Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten, har fået endnu en debattør. Outlandish-medlemmet Isam Bachiri, født 1977 i Danmark, blev for nylig interviewet til den engelsksprogede arabiske avis Asharq Al-Awsat, hvor han for første gang offentligt blandt andet kritiserer regeringen for deres håndtering af sagen.

Dansker, marokkaner og muslim Isam Bachiri siger: ”Folk her i Danmark respekterer ikke religion. De vil behandle muslimer, som de behandler kristne, men tro mig, de har lært en masse i denne sag, og den gode ting ved dette er, at folk vil gå ud og købe Seerahen (Profeten Muhammeds livshistorie, red.) om Profeten, fred være med ham.” Bachiri uddyber: ”I Danmark er der en masse mennesker, der konverterer til islam – det er en del af den positive effekt.”

Isam Bachiri siger til Asharq Al-Awsat, at den danske regering bestemt har kvajet sig i håndteringen af sagen. Anders Fogh skulle have taget imod de 11 muslimske ambassadører, som ønskede et møde med ham efter Jyllands-Postens offentliggørelse af de 12 Muhammed-tegninger, men Bachiri mener samtidig, at det er for sent at sige undskyld nu. En undskyldning betyder måske stadig noget for de muslimske lande, men personligt synes han, at undskyldningen skulle være faldet for fire måneder siden, og at det er typisk, at en undskyldning kun kommer på tale, når erhvervslivet bliver presset på pengepungen. ”Men sådan er livet.” afslutter Bachiri.


Læs hele interviewet fra Asharq Al-Awsat her

ANNONCE