x

Efterklang nomineret til prestigefyldt pris

Efterklang nomineret til prestigefyldt pris

Nordisk Råds musikpris fokuserer på skabelse og udøvelse af musik på et højt og kunstnerisk niveau. Prisen gives hvert andet år til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går prisen så til en større eller mindre gruppe. Prisen går både til klassiske og rytmiske musikere og komponister og består ud over æren af 350.000 kroner.

Bedømmelseskomiteen har nu sat navne på de 12 musikere, sangere og ensembler der er i spil til Nordisk Råds Musikpris 2013.

Danmark er repræsenteret af henholdsvis Efterklang og Theatre of Voices.

Efterklang har efterhånden eksisteret i 12 år og har gennem tiden opnået rosende anmeldelser for både albums og live-optrædener. Sidst med albummet "Piramida", der af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez fik fem ud af seks stjerner og ordene:

"Enestående Efterklang imponerer endnu engang med, hvad der kunne være karrierens bedste udspil."

Det ambitiøse og fantasifulde band er også blevet kaldet "Danmarks eksperimentelle alternative pop-pionerer" af det prestigefyldte engelske pladeselskab 4AD, som har udgivet deres seneste to album.

Grammy-vindende Theatre of Voices er vokalensemble og et af de mest fremtrædende i Europa af sin slags. Gruppen fremfører et dristigt og originalt repertoire med et uhyre højt kunstnerisk og teknisk overskud. Det aktuelle repertoire favner fra den tidligste polyfone musik til nutidens store danske og udenlandske komponister som Stockhausen, Beiro, Bent Sørensen og Gudmundsen-Holmgreen.  

Af andre nominerede kan nævnes den svenske duo The Knife, færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir og det islandske fussionsband Mezzoforte.  

Prisen bliver uddelt i Oslo 30. oktober.

Du kan læse om alle de nominerede her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA