x

ABBA-museet åbner snart

ABBA-museet åbner snart

Når ABBA The Museum åbner den 7. maj 2013 i Stockholm bliver det med historier fortalt af medlemmerne Agnetha, Benny, Björn og Frida selv. Museet tilbyder de besøgende en interaktiv oplevelse, hvor man kan få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være det femte medlem af ABBA: man kan træde ind på scenen sammen med de andre medlemmer, besøge The Polar Studio og meget mere. Udstillingen er opstået i tæt samarbejde med medlemmerne fra ABBA og kurateres af bandets tidligere stylist Ingmarie Halling. Björn Ulvaeus, som tager del i museets daglige arbejde, udtaler i en pressemeddelse:

"Det nye museum vil give et komplet billede af bandet, musikken og den utrolige succes, vi oplevede i 70'erne og 80'erne, noget vi ikke har kunnet præsentere før nu. Det vil tage form som en oplevelsesbaseret musikdokumentar, der inviterer den besøgende backstage samt op på og foran scenen"

Museumsbesøget starter med en film af Jonas Åkerlund i en 360 graders biografsal, og herfra føres den besøgende videre ind i ABBAs univers fra Gamleby Folkets park, der symboliserer starten på bandets karriere i 60'erne, over Brighton i 1974 til arenaer verden over samt Björn og Agnethas køkken. Hertil fortæller Benny, Björn, Agnetha og Frida i en lydguide historier fra deres tid i ABBA, en guide der er udviklet i samarbejde med manuskripforfatteren bag ABBA-muscicalen Mamma Mia!, Catherine Johnson.

ABBA The Museum åbner for offentligheden den 7. maj 2013 i Stockholm, og billetter kan allerede nu købes på www.abbathemuseum.com.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA