x

Elton John på vej med album

Elton John på vej med album

Elton John fortæller til Billboard, at han er på vej med sit 30. studiealbum. Albummet får titlen "The Diving Board" og udkommer til september. Albummet indeholder 13 sange, som vanen tro er skrevet i samarbejde med Johns faste tekstforfatter Bernie Taupin. De 11 af sangene blev skrevet og indspillet på fire dage i januar 2012, hvorefter John lod dem ligge i et år, inden han og Taupin kiggede på sangene igen, skrev yderligere to numre og færdiggjorde albummet. Elton John fortæller, at det er første gang, han har anvendt denne fremgangsmåde.

Elton John beskriver selv albummet som "det mest klaverorienterede i min karriere", og at det indeholder "gospel, blues, jazz, brass band-musik, pop og en vals – alt, jeg elsker ved amerikansk musik." Han fortæller, at hver sang har karakter af en novelle, og at "det er det album, jeg skulle lave efter 'The Union' (Elton Johns seneste album fra 2010, indspillet sammen med kollegaen Leon Russell, red.) Det er mit mest voksne album."

Ingen af Elton Johns faste bandmedlemmer medvirker på albummet, hvor besætningen består af Jay Bellerose på trommer, Rafael Saadiq på bas, Keefus Ciancia på keyboards, Doyle Bramhall på guitar og Motown-veteranen Jack Ashford på percussion. Albummet er produceret af T Bone Burnett, som også producerede "The Union".

GAFFAs anmelder Espen Strunk tildelte albummet "The Union" fem stjerner under overskriften "To tangentveteraners samarbejde går op i højere enhed på særdeles vellykket skive".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA