"Searching for Sugar Man" vinder Oscar

"Searching for Sugar Man" vinder Oscar

I nat blev de prestigefyldte Oscar-priser for 85. gang uddelt, i år ved et stort anlagt show i Dolby Theatre i Los Angeles. Ud over priserne til Adele for hendes titelsang til James Bond-filmen "Skyfall" og Mychael Danna for musikken til "Life of Pi" var der også en musikalsk pris i kategorien bedste dokumentarfilm. Den gik nemlig til svenske Malik Bendjellouls "Searching for Sugar Man" om den amerikanske og indtil for nylig næsten glemte sanger og sangskriver Rodriguez.

"Searching for Sugar Man" fortæller historien om, hvordan Rodriquez aldrig fik noget gennembrud, da han udgav albummene "Cold Fact" og "Coming from Reality" i 1970 og 1971 – lige bortset fra i Sydafrika, hvor han blev soundtracket til ungdomsoprøret. Men på grund af rod med rettigheder, og fordi de sydafrikanske unge fejlagtigt troede, at Rodriquez var død, fandt sangeren selv aldrig ud af, hvor populær han var. I stedet skabte han sig et stille liv som far og arbejdsmand.
 
Det rådede filmen bod på. I dag turnerer den 70-årige Rodriquez verden rundt med sine sange, selv om han næsten har mistet synet. Og på danske iTunes ligger filmens soundtrack – som også er en slags Rodriquez' "Greatest Hits" – i skrivende stund nummer 11.

GAFFAs anmelder Casper Hindse gav filmen fem stjerner under overskriften "'Searching for Sugar Man' er en gribende film om, at talent ikke kan holdes nede".

Filmen er netop udkommet på dvd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA