x

Musiksalget stiger på verdensplan

Musiksalget stiger på verdensplan

Musikbranchen har i de sidste mange år været i krise, og musiksalget er siden 1999 kun gået nedad. Denne tendens synes nu at vende, viser en international opgørelse fra IFPI. I 2012 lå den samlede omsætning på musiksalg således på cirka 95 milliarder kroner, hvilket har betydet en stigning på 0,3 procent i forhold til året før.

Den internationale chef for IFPI Frances Moore udtaler i en pressemeddelelse, citeret af Politiken:

"Det her er en hårdt tilkæmpet succes for en branche, der har tænkt nyt, kæmpet hårdt og lavet om på sig selv gennem et helt årti. Det viser også, hvordan branchen har tilpasset sig internetverdenen, hvordan den har forstået forbrugernes behov og lært at tjene penge på det digitale marked".

Denne tilpasning til det digitale marked viser sig også i tallene, hvor omsætningen i 2012 alt i alt steg med 12 procent i det digitale salg. Dermed udgøres cirka en tredjedel af det samlede salg på verdensplan nu af det digitale salg.

Til at understøtte denne tendens peger Moore på udbredelsen af smart phones og digitale abonnementsløsninger, som har gjort det muligt at udvide markedet for musikbranchen. Således har 62 procent af internetforbrugerne det seneste halve år gjort brug af streamingstilbuddene, og blandt de 16-24 årige er tallet hele 81 procent.

Verdens mest solgte album i 2012 var øvrigt Adeles (billedet) "21", der solgte 8,1 millioner eksemplarer. I øvrigt var samme album også det bedst solgte album i 2011.

Også i Danmark er der sket en stigning i det digitale salg, og det kan du læse mere om her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA