x

Nephew klar med fjerde sang fra livealbum

Nephew klar med fjerde sang fra livealbum

Nephew er for tiden i gang med deres for længst udsolgte Danmarksturné. Bandet spiller 26 jobs på små to måneder, fortrinsvis på mindre spillesteder, og kommer rundt i store dele af landet, ikke mindst Vestjylland, hvis Vesterhav gruppen hylder på deres seneste album, "Hjertestarter".

I løbet af turnéen vil Nephew optage alle sangene fra "Hjertestarter", og disse liveversioner vil så løbende blive udgivet, inden de ender samlet på livealbummet "Hjerterstarter-10XSåLive". Udgivelsen sker i et eksklusivt samarbejde med iTunes, som hver fredag vil lægge en ny sang op til publikum, indtil hele albummet samles den 12. april. Fjerde sang er netop blevet offentliggjort, og der er tale om "Alt Er Hårdt" optaget i Store Vega, som nu kan købes på iTunes.
 
Fans af Nephew kan måske huske, at bandet i sin tid udgav en lignende liveversion af albummet "USADSB". Det skete tilbage i 2004, og ligesom dengang vil også liveudgaven af "Hjertestarter"-albummet kun være tilgængelig i en begrænset periode. Albummet forsvinder igen den 1. september og er dermed kun tilgængeligt i små fem måneder.
 
Om projektet udtaler Nephews guitarist Kristian Riis:
"Tilbage i 2004 valgte vi at udgive 'USADSB' live digitalt, selvom det var et tidligt tidspunkt for sådanne udgivelser. Denne dokumentation viste for os, hvordan sangene får et nyt liv og et mere råt udtryk, når man spiller dem live. Vi skal nu ud på en tour på landets mindre klubber igen, og så er det oplagt at gentage processen fra 2004 med et boblende liveudtryk, hvor publikum får mulighed for at dele "Hjertestarter" med os, mens touren er i gang. Vi er meget spændte på at høre liveudgaven af "Hjertestarter".

Sanger og sangskriver Simon Kvamm fortsætter:
"Sangene på 'Hjertestarter' er skrevet med lige præcis det, der sker, når Nephew er på klub-tour for øje: Et par hundrede publikummer og os i ét rum, hvor vi sammen kan rocke vores livsglæde og dødsangst. Så på den måde er "10XSåLive" faktisk det ægte "Hjertestarter"-album.

Mens Nephew gør sig klar til turné og til en speciel live-udgivelse, kan bandet glæde sig over, at studieversion af "Hjertestarter" på de sidste to måneder af 2012 nåede at blive det fjerdebedst sælgende danske album og nærmer sig dobbeltplatin med et salg på over 36.000 eksemplarer. 40.000 solgte udløser dobbeltplatin.

GAFFAs anmelder Lisa Amtoft Jensen tildelte Nephew fire stjerner for deres koncert i Hanstholm i sidste uge (hvorfra billedet er taget) og skrev blandt andet: "Alt i alt var det en nogenlunde godt sammenskruet og underholdende koncert, hvor gamle hits blev flettet sammen med sangene fra det seneste album, hvor der både var plads til støjende guitarer og hidsige synthesizere, ord-gøgl og eftertænksomhed, og hvor den scenevante Simon Kvamm viste, at han altså godt kunne finde ud af at få det norvestjyske publikum med som en del af et fodboldkor eller fællesskab."

Her til morgen har Nephew i øvrigt sat gang i billetsalget til deres efterårsturné til landets største arenaer. Billetsalget er i gang via Billetlugen, Billetnet og GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA