x

Ny festival på gammel fabriksgrund

Ny festival på gammel fabriksgrund

Fabriksgrunden på Prags Boulevard 43 på Amager har siden 2010 lagt hus til iværksættere, kunstnere,  foreninger og værksteder. Nu har den nystiftede Musikforening PB43 arrangeret én-dags  festivalen "PB43 præsenterer...", som finder sted på fabriksgrunden lørdag d. 11 maj.

I de gamle, autentiske produktionshaller samt i et enormt cirkustelt kan publikum blandt andet opleve en  eksklusiv koncert med Murder (billedet). Det er duoens første koncert på dansk jord i næsten to år, og muligvis den  sidste i lang tid. En af de seneste koncerter med det roste samarbejde mellem Jacob Bellens og Anders  Mathiasen fik fire stjerner og rosende ord med på vejen af GAFFAs anmelder Jeppe Kiel Revsbech. Han brugte blandt andet vendingen "øjeblikke af morderisk skønhed".

Alcoholic Faith Mission vil på  festivalen spille deres eneste koncert i Danmark i 2013. Om det danske bands seneste album udtalte  GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann blandt andet "den så rigt varierede og evigt foranderlige vokalside er en  vanligt fornøjelig fryd på et album, der snildt demonstrerer bandets såvel pompøst svulstige som intenst  nærværende kvaliteter." Lohmann tildelte koncerten fire stjerner. Derudover kommer Thulebasen, som spiller både nyt og gammelt, CTM vil følge  op på succesen fra by:Larm, og Rumpistol vil lade electronicaen flyde ud over den gamle fabriksgrund. I  løbet af marts afsløres endnu seks-otte bands og dj's. 

Et af målene med "PB43 præsenterer…" er at skabe samarbejde og sammenhold mellem de lokale aktører  i området omkring Prags Boulevard 43. Derfor er en stor del af det musikalske indhold knyttet til  Amager.

Vil løfte lokalområdet

Om det lokale islæt udtaler Kasper Find, som er en af arrangørerne af projektet: "PB43 præsenterer…"  har til sigte at give publikum en fantastisk oplevelse med god musik i anderledes omgivelser, men vi vil  også gerne være med til at løfte lokalområdet – både kulturelt og socialt. Det skal gerne blive en naturlig  del for resten af København at tage over broerne til Amager for at høre musik eller opleve anden kultur,  og vi håber at vi med vores fest kan bidrage til det. Og samtidig få opbygget et lokalt netværk, som for  fremtiden kan arrangere lignende begivenheder på Amager for hele byen."

Musikfesten byder blandt andet på artister fra de danske selskaber PonyRec og Merger, som begge har kontor på  PB43, samt artister fra pladeselskabs-naboen Tambourhinoceros. Endvidere er  Amager-spillestedet Beta og arbejdsfællesskabet PB43 med-producenter af festivalen. 2013 er  festivalens første år, og i de kommende år vil MusikforeningenPB43 lægge endnu mere vægt på det  lokale.

Forsalget til "PB43 præsenterer..." er startet. Det er et yderst begrænset antal billetter som sættes til salg,  og de kan købes på Billetexpressen.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA