x

Foreslå upcoming navne til Roskilde – og vind billetter

Foreslå upcoming navne til Roskilde – og vind billetter

Roskilde Festival tilbyder i år publikum muligheden for medbestemmelse over, hvilke up-and-coming navne, der skal spille på den relativt nye Pavilion Junior-scene. Festivalen har lanceret kampagnen OnStage, hvor publikum kan anbefale deres egne favoritbands og -musikere. Anbefalingene foregår via en facebook-app, og alle har mulighed for at give deres besyv med. Arrangørerne understreger dog, at det ikke er en popularitetskonkurrence; det er nemlig ikke nødvendigvis bandet med flest anbefalinger, som kommer til at stå på scenen til sommer. Det er stadigvæk bookerne, som bestemmer hvilke to af de anbefalede bands, der bliver udvalgt. Dermed bliver navnene stadig primært valgt på baggrund af talent og musikalsk formåen.  

"På Roskilde Festival forsøger vi altid at se vores publikum i øjnene og lytte til dem. Vi får mange uopfordrede henvendelser med ris og ros, og det er vigtigt. Vi overraskes gang på gang af deres store viden og interesse. Derfor ligger dette projekt kun i forlængelse af dét, som vi har forsøgt i mange år. Vi vil altid gerne lytte til publikum. Det er trods alt deres festival," fortæller Pavilions booker Stefan Gejsing.

Festivalen opfordrer publikum til at vise interesse og komme med spændende forslag til musikprogrammet. De anbefalede kunstnere skal opfylde følgende syv kriterier:

• Primært være fra de nordiske lande
• Være ukendte for de fleste festivalgæster
• Aldrig have spillet på Roskilde Festival før
• Fortjene et karriereboost
• Repræsentere en genre, som Roskilde Festivals scener i forvejen spiller
• Have modet til at spille foran 2000 festivalgæster
• Sparke røv, give gåsehud, gå i dansefødderne, eller på anden måde få energi og følelser frem i publikum

Når du har anbefalet et eller flere navne til festivalen, deltager du samtidig i konkurrencen om 4 x 5 billetter til Roskilde Festival 2013 samt et "meet n' greet" på Pavilion. Uanset om din anbefaling vinder eller ej, er du med i lodtrækningen om præmien.

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA