Nyhed

Everything Everything: Vi elsker festivalstemning

Det engelske band ser frem til sommerens festivaler, hvor de også lægger vejen forbi danske NorthSide Festival

Fredag d. 1 marts gav drengene fra det engelske band Everything Everything deres første koncert på dansk grund nogensinde. Bandet, der udgøres af sanger Jonathan Higgs, bassist Jeremy Pritchard, guitarist Alex Pritchard og trommeslager Mike Spearman, er aktuelle med deres andet album "Arc", som udkom den 14. januar.

GAFFA mødte før showet på Lille Vega Mike og Jeremy til en snak om deres nye plade, om det at være på turné og deres forestående koncert på NorthSide Festival senere på året.

I har lige været på turné i England og Irland. Hvordan er det gået?


- Rigtig godt. Vi udsolgte alle shows og fik en fantastisk modtagelse. Det har været den bedste del faktisk, fordi albummet stadig er nyt for folk, og det er den første gang, de har hørt sangene live. Det har været spændende for os at se, hvordan folk reagerede på sangene, nu hvor der er en grad af kendskab til og fortrolighed med albummet og det var fedt. Vi spillede lidt før albummet kom ud, men der var sangene nye for folk, og det vil altid være en anderledes oplevelse, siger Jeremy.

Hvordan ser en normal dag ud, når I er på turné?

- Vi laver en del interviews, men ud over det har vi en del fritid om dagen, hvor vi prøver at gå rundt i de byer, vi nu er i. Men når man er et band, har man ikke rigtig muligheden for at opleve byerne som turist på grund af den korte tid, man er der, siger Jeremy.


- Ja, vi prøver at komme lidt ud i byerne, lige så meget for at undgå at følelsen af at være lukket inde i en ubåd hele tiden. Man skal virkelig have en mærkelig form for kammeratskab, når man er på turné, da man går op og ned ad hinanden dagen lang; det at være på turné føleles lidt som at være en del af et omrejsende cirkus, griner Mike.

- Vi kører om natten, så der sover vi mest. Vi prøver at læse lidt bøger, men ens hoved er ikke rigtig gearet til at læse, når man er på turné, siger Jeremy og Mike fortsætter:

- Nej. Så det bliver mest til tv-serier og en masse dårlige film, lejlighedsvist også nogle gode.


Jeres andet album "Arc" kom på gaden i januar i år. Hvordan har processen været i forhold til den første plade?

- Når man laver det første album, skriver man bare sange, fordi man er et band og gerne vil ud og spille koncerter. Så skriver man sange, og man skriver flere sange, og man skriver flere sange, indtil der er en, der siger "I bør lave en plade" og de bedste 12 af de sange bliver så albummet. Når man laver plade nummer to er det anderledes, fordi her skriver man faktisk til et album, siger Jeremy og Mike tager over:

- Det tog os en del tid at få det hele til at gå op. Vi var overkritiske over for os selv og prøvede virkelig at være vores værste kritikere. Vi prøvede at stramme sangene op og lave dem mere fokuserede, hvilket jeg synes er lykkedes. Vi er blevet mere voksne og faktisk også bedre sangskrivere.


Det er fornyligt blevet annonceret, at I skal spille til dette års NorthSide. Hvad kan vi forvente os af jeres koncert?

- Jeg kan godt lide at spille til festivaller, fordi man spiller cirka 45-50 minutter, og på den tid skal du bevise dit værd på samme måde som ved en koncert, der varer halvanden time, og det uden lydprøve. Og så kan jeg også godt lide det faktum, at man ikke nødvendigvis spiller for ens egne fans. De første tre rækker af mennesker ved måske hvem vi er, men ud over dem er du et nyt band for folk, siger Jeremy, og Mike fortsætter:

- Derfor spiller vi vores stærkeste, mest umiddelbare, mindeværdige og levende materiale. Vi har for nylig spillet en del opvarmningskoncerter for Muse på stadions og store arenaer, og det er den samme form for disciplin, tror jeg. Men jeg kan virkelig godt lidt den atmosfære, man finder på festivaler, og det er fedt, at så mange mennesker dukker op i livemusikkens navn.


Everything Everything spiller om lørdagen til Northside Festival, og billetter til festivallen kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE