x

Tindersticks kommer til Danmark

Tindersticks kommer til Danmark

I år fylder det britiske band Tindersticks 21 år og markerer samtidig tyveåret for deres banebrydende selvbetitlede debutalbum. Dette fejrer de med "Across Six Leap Years", en retrospektiv udgivelse samt en jubilæumsturné, som til oktober tager bandet til flere europæiske hovedstæder. Søndag den 27. oktober spiller bandet således i Danmark, nærmere bestemt i DR's Koncertsal i København.

Bandet har siden begyndelsen været særdeles aktive på den kunstneriske front, hvor det er blevet til i alt ni studiealbum, musik til film, pop-up-museer, modeshows, installationer etc. Bandet gik efter en årrække i opløsning, men blev genforenet og udgav i 2010 "Falling Down A Mountaint" og i 2012 "The Something Rain", sidstnævnte et album, mange betegner som et af bandets bedste album til dato. Også GAFFA's anmelder Finn P. Madsen var begejstret for udspillet, og med ordene: "Det er simpelthen en fryd at høre, hvordan gruppen passioneret rammer den helt rette vibe og lader melankolien flyde i en lind strøm", kvitterede han med fem stjerner.

Udover jubilæumsturné- og udgivelse vil 2013 også byde på en bog fra Tindersticks-forsanger og sangskiver Stuart A. Staples. Bogen med titlen "Singing Skies" er et samarbejde mellem Staples og hans kone, maleren Suzanne Osborne, hvis værker fra "A Year In The Small Paintings" sammen med Staples sangtekster udgør værket.

Ifølge en pressemeddelelse vil der via bandets hjemmeside blive annonceret flere events, udgivelser og optrædener i løbet af året.

Billetsalget til Tindersticks i Koncerthuset starter den 8. marts klokken 11.00. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA