x

Guide: 15 album, du skal glæde dig til i marts

Guide: 15 album, du skal glæde dig til i marts

GAFFA har kigget i kalenderen og udvalgt 14 album og en enkelt live-dvd, som alle udkommer i denne måned. Her kan du læse vores udpluk af de udgivelser, som du kan glæde dig til:

11.marts - David Bowie: The Next Day

Det længe ventede comeback-album fra David Bowie (billedet) er endelig på gaden. Nyheden om Bowies comeback overraskede de fleste tidligere på året, da han udsendte førstesinglen fra det nye album "Where Are We Now?" på sin 66 års fødselsdag. Albummet bliver Bowies 25. studiealbum og bliver efterfølgeren til "Reality" fra 2003.

 11. marts - Devandra Banhart: Mala

Den amerikansk-venezuelanske singer-songwriter Devendra Banhart udgiver sit ottende studiealbum, "Mala". Über-hippien Banhart synger igen på flere sprog og har denne gang valgt at indspille dele af pladen på en retro-Tascam-diktafon. Derudover har Devendra som sædvanlig tilføjet en række særlige "instrumenter", såsom glas, knive og papir. 

11. marts - Maria Timm: I Come Undone

Den aarhusianske sangerinde og sangskriver Maria Timm sender endelig sit andet album på gaden, en opfølger til den fire år gamle debut "The Plan". Det forrige album indbragte Maria Timm en nominering som "Årets Talent" ved P3-Guld, og singlen "Dirty Place" blev P3's Uundgåelige.

18. marts - Justin Timberlake "The 20/20 Experience"

Utålmodige fans har ventet i syv år, men nu udkommer Timberlakes tredje soloalbum endelig, hans første siden "FutureSex/LoveSounds" fra 2006. Der er allerede slippet to singler ud, som varsler lyden på det nye album, nemlig "Suit & Tie" featuring Jay-Z og det otte minutter lange "Mirrors". Begge numre har opnået gode placeringer på hitlister verden over. 

18. marts - Black Rebel Motorcycle Club: Specter At The Feast

Det amerikanske garagerock band udgiver deres syvende album, som er stærkt inspireret af Pink Floyd og Spiritualized. Bandet udtaler selv om albummet: "Vi har altid været fans af Pink Floyds og Spiritualizeds plader. Vi vil tage folk med ud på en rejse og lave sange, der glider over i hinanden, så numrene får sammenhængende overgange."

18. marts - Suede: Bloodsports

Et af britpop-bevægelsens helt store navne, med Brett Anderson i front, udgiver deres første album siden "A New Morning" fra 2002. Gruppen udsendte for nylig den officielle førstesingle, "It Starts And Ends With You", selvom et andet nyt nummer, "Barriers", allerede udkom som gratis download tidligere på året.

18. marts - Daughter: If You Leave

NorthSide-aktuelle Daughter udgiver deres debutalbum på det prestigefyldte London-selskab 4AD, som også huser navne som Bon Iver og Efterklang. Den engelske indiepoptrio har indspillet albummet i de legendariske Abbey Road-studier med Rodaidh McDonald (The xx og Adele) som producer og Ken Thomas (Sigur Rós, M83) bag mikseren. 

18. marts Kashmir: E.A.R

Gennem to årtier har Kashmir markeret sig som et af Danmarks mest populære, anmelderroste og prisvindende rockbands. Gruppen debuterede i 1994 med albummet "Travelogue" og udsender så nu deres syvende studiealbum, hvorfra singleforløberen "Seraphina" allerede er blevet et velspillet hit.

22. marts - Pretty Maids: Motherland

Det utrættelige danske hardrockband Pretty Maids udgiver deres 14. studiealbum, der er produceret af den særdeles erfarne Jacob Hansen (blandt andre Volbeat, The Storm, Dúné). Deres seneste album er "Pandemonium" fra 2010, som nåede en yderst respektabel 15. plads på den danske albumhitliste. 

25. marts - Depeche Mode: Delta Machine

Dave Gahan & Co. er tilbage med deres 13. studiealbum, opfølgeren til "Sounds of the Universe" fra 2009, der fik fire stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen, som blandt andet skrev: "Det er lyden af et band, der langt om længe er kommet overens med sig selv uden at sætte noget over styr". Det nye album er deres første på Columbia Records efter 31 års samarbejde med det legendariske engelske indie-selskab Mute. 

25. marts - Bon Jovi: What About Now?

Bon Jovis nye album er det 12. i rækken af gruppens 30 års lange historie. Det nye album indeholder også nummeret "Not Running Anymore," som for nylig er blevet nomineret til en Golden Globe. Bon Jovis forrige album "The Circle" toppede som nummer to i Storbritannien og nåede førstepladsen i USA.

25. marts - The Strokes: Comedown Machine

Det femte album for gruppen er opfølgeren til den anmelderroste "Angles" fra 2011, der af GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen fik fem stjerner med følgende kommentar: "Newyorker-kvintetten stråler på ny, på dynamisk og fortrinlig firer". Ifølge gutarist Albert Hammond Jr.s far vil det nye album fortsætte den musikalske stil fra "Angles", der var mere synth- og 80'er-orienteret end gruppens tidligere guitarrockede udgivelser.

25. marts - Iron Maiden: Maiden London '88

For ægte Iron Maiden-fans er der en treat i vente. De udgiver nemlig en live-dvd med en 25 år gammel, markant koncert fra 1988. Dobbelt-discen inkluderer tre endnu ikke-udgivne numre fra koncerten: "Running Free", "Run To The Hills" og "Sanctuary", samt masser af ekstra materiale i form af en dokumentar og videoer. 

25. marts - Nabiha: Mind The Gap

Den unge sangerinde med de vestafrikanske rødder brød igennem i 2009 med singlen "Deep Sleep", og siden er det gået stærkt for Nabiha, der i øjeblikket også rører på sig internationalt. Hun har efterfølgende udgivet singler som "The Enemy", "Trouble", "Never Played the Bass" og "Mind the Gap" og udsender så nu sit andet album. 

25. marts - Caroline Henderson: Lonely House

Caroline Henderson er en af Danmarks mest kritikerroste sangerinder, og nu udgiver hun sit 12. soloalbum "Lonely House", der indeholder personlige og kreative fortolkninger af den tyske komponist Kurt Weill. Hendersons ønske er at indfange den moderne tids kant og samtidig skue tilbage til det bedste og smukkeste fra Kurt Weills omfattende, musikalske univers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA