x

Manorexia til Danmark

Manorexia til Danmark

Til april giver J.G. Thirlwell under navnet Monorexia en af sine sjældne livekoncerter, og det gør han i København. Koncerten er den første på dansk grund nogensinde og det kommer til at ske indenfor de smukke rammer i Marmorkirken 25. april.

Manorexias musik er yderst varieret i stilarter og udtryk, og genreoverskridelse synes at være normen. Thirlwells kompositioner og orkestreringer spænder fra big band over kakofonisk støjrock, abstrakt electronica, kammermusik til imaginære soundtracks. Og dette gerne på et og samme album, som han i øvrigt har udgivet fire af som Manorexia.

James George Thirlwell blev født i Melbourne, Australien, hvor han også studerede kunst, inden han i 1978 flyttede til London. Thirlwell begyndte i 1980 at lave egne indspilninger, efter at have arbejdet som medlem af Nurse With Wound. Igennem sin karriere har Thirlwell benyttet adskillige aliaser, såsom Steroid Maximus, Wiseblood, Garage Monsters, Flesh Volcano, Frank Want, Clint Ruin og Immaculate Consumptive (sidstnævnte et alias for Nick Cave, Marc Almond, Lydia Lynch, Jim Thirlwell).

Men perioden som Foetus (alle inkarnationer, 1981-95) opfattes af mange som et væsentligt bidrag til den moderne industrielle musik- og samplingshistorie. Thirlwell blev i denne sammenhæng pioner inden for samplingskunsten, som på dette tidspunkt var et mere eller mindre uprøvet "instrument", hvormed han skabte banebrydende industrielle værker. Foetus gæstede i 1985 Danmark og spillede en dobbeltkoncert med Sort Sol i Saltlageret.

Thirlwell har desuden produceret og medvirket på et stort antal udgivelser, eksempelvis Nine Inch Nails, White Zombies, Jon Spencer, Coil, Red Hot Chili Peppers, Sonic Youth, Melvins og Swans. For nylig var han dertil nomineret til en Oscar for samarbejdet med Karen O (Yeah Yeah Yeahs) og deres fælles musikalske bidrag til Tim Burtons "Frankenweenie".

Billetter til koncerten med Manorexia i Marmorkirken den 25. april kan købes her og fra i morgen torsdag den 7. marts via BilletNet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA