x

Apple barsler med streamingtjeneste – men vil ikke betale

Apple barsler med streamingtjeneste – men vil ikke betale

For få dage siden skrev GAFFA om Googles planer om at opgradere på streamingfronten. Nu har Apple så meldt ud, at de også varsler med én.

Ifølge New York Post er Apple dog ikke særligt gavmilde med betalingen af musikken til kunsterne. Således vil firmaet kun af med seks cent, cirka 34 danske ører, for hver gang der streames 100 sange til forbrugerne. Det vil sige, at en kunstner skal have over 30.000 afspilninger, før der er tjent 100 kroner. Før skat, vel at mærke. Det er mindre end en trejdedel af anbefalingen fra det amerikanske Copyright Royalty Board, der hører ind under landets øverste myndighed for ophavsret.

Til sammenligning betaler Spotify 35 cents, svarende til to danske kroner, hver gang tjenesten streamer 100 sange i USA. 

I forvejen er Spotify den tjeneste, der betaler rettighedshaverne (kunstner, sangskriver og pladeselskab) mindst per stream i Danmark, hvor de forskellige portaler ifølge Dansk Musiker Forbund afregner således per stream:

BibZoom: 35 øre. 

TDC Play: 18 øre. 

WiMP: 9 øre. 

Spotify: 2 øre. 

Apple vil med sin forretningsmodel lægge sig helt i bunden, med kun 0,34 øre pr. sang

Musikselskaberne har klart nok svært ved at forstå, hvorfor Apple kun vil betale seks cent per 100 sange, ikke mindst taget i betragtning af, at Apple sidder på en pengekiste på over 785 milliarder danske kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA