x

ABBA-Agnetha vender tilbage

ABBA-Agnetha vender tilbage

Agnetha Fältskog, kendt som en fjerdedel af ABBA, vender tilbage med sit første album med originale sange i mere end 25 år. Albummet udkommer 13. maj og bliver samtidig hendes første album siden coveralbummet "My Colouring Book" fra 2004.
 
I dag udkommer singleforløberen "When You Really Loved Someone" på alle digitale platforme, og nedenfor kan du se musikvideoen, samtidig med at Agnethas officielle hjemmeside (www.agnetha.co.uk) samt Facebook (www.facebook.com/pages/Agnetha-Official) og Twitter (@AgnethaOfficial) bliver tilgængelige.

"Jeg troede aldrig, jeg ville komme til at synge igen. Men efter at have hørt de tre første sange kunne jeg simpelthen ikke sige nej", fortæller Agnetha om sin tilbagevenden til den internationale musikscene.
 
På albummet har i dag 62-årige Agnetha næsten udelukkende arbejdet sammen med to landsmænd: den internationalt anerkendte, Grammy-nominerede sangskriver og producer Jörgen Elofsson – som står bag hits med Britney Spears, Kelly Clarkson, Celine Dion med flere – og den ligeledes anerkendte producer og arrangør Peter Nordahl, der blandt andet har haft et succesfuldt samarbejde med Lisa Ekdahl.
 
"Agnetha havde et inderligt ønske om at lave musik igen, og det kunne vi virkelig mærke. Hun har længe haft det i tankerne," fortæller Jörgen Elofsson. "Helt grundlæggende er hun sanger og sangskriver, men har ikke dyrket det i meget lang tid. Hun begyndte langsomt at åbne op, og vi oplevede hendes glæde over at have musikken tilbage i sit liv".
 
Det er Agnethas første album med originale sange siden "I Stand Alone" fra 1987, og for første gang i næsten lige så lang tid har hun selv bidraget til sangskrivningen. "Jeg havde ikke skrevet musik i mange år, men jeg satte mig ned ved klaveret, og pludselig skete der noget", fortæller hun.

Agnetha Fältskog hittede som solosangerinde i Sverige i slutningen af 60'erne og fik global succes med ABBA, der eksisterede i perioden 1972-1982 og fik deres store gennembrud, da de vandt det europæiske melodi grand prix i 1974 med "Waterloo". Efter ABBA-tiden udgav hun tre populære soloplader, men trak sig tilbage fra offentligheden i slutningen af 80'erne og dukkede først op igen, da hun udgav coveralbummet "My Colouring Book" i 2004.

GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte albummet "My Colouring Book" fire stjerner og skrev blandt andet:

"Agnetha Fältskog synger også bedårende og ikke mindst velkendt på albummet, hvor hendes høje lyse stemme får det helt rigtige modspil i disse meget følelsesbetonede sange. Det lange fravær fra scenen er ikke gået ubemærket hen over hendes sangtekniske formåen, men den har måske aldrig rigtig været så fantastisk, og My Colouring Book er jo et genhør med en pophistorisk stemme."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA