x

Bowie høster globale roser for nyt album

Bowie høster globale roser for nyt album

"The Next Day" er David Bowies netop udgivne 24. studiealbum, der til stor overraskelse blev annonceret på Bowies 66-års fødselsdag, på hans hjemmeside med første-singlen "Where Are We Now". Det er Bowies første album med nyt materiale i hele ti år, siden "Reality" i 2003. Og det vil GAFFA selvfølgelig gerne fejre. Ud over 15 facts om den legende legende, du ikke vidste, har vi også samlet en lang række billeder fra hele Bowies mere end 40 år lange karriere i GAFFAs gallerisektion, du kan læse en stor portrætartikel i GAFFAs artikelsektion, se stribevis af hans musikvideoer her og læse gamle Bowie-interviews i GAFFAs arkivsektion.

I denne artikel har vi samlet et udpluk af de internationale anmeldelser af albummet. Du kan selvfølgelig også læse GAFFAs egen dom i vores anmeldersektion. 

"The Next Day" har umiddelbart høstet flotte og rosende ord over hele linjen, hvilket også ses hos Metacritics, der rater albums på en skala fra 0-100, ud fra gennemsnittet af førende mainstream-kritikere. Bowies nye plade har her fået scoren 86 baseret på 18 anmeldelser, hvilket betyder en inernational hyldest. 

Kigger vi nærmere på udvalgte anmeldelser, er det også de store gloser, som er fundet frem om "The Next Day". 

Musiksitet NME giver pladen 8/10 og skriver: "Dette album handler først og fremmest om sangskrivning. I stedet for at genopfinde Bowie på ny, absorberer pladen hans fortid og gør lytteren sulten efter mere."

Magasinet Rolling Stone kalder det "et triumferende øjeblik, på et triumferende album", og mener at "The Next Day" er det comeback, som fans frygtede aldrig ville komme. 

Også BBC Music bruger ordet triumferende, og tilføjer: "Fra en af de mest stilfulde og kreative kunstnere er dette et triumferende, næsten trodsigt comeback. Innovativt, mørkt, dristigt og kreativt. Det er et album, som kun David Bowie kan lave det". 

Slutteligt hylder avisen The Independent albummet det decideret største comeback-album i rock'n'roll-historien og kalder det for ét af hans bedste nogensinde. 

David Bowie har valgt at frigive "The Next Day" som gratis stream. Du kan derfor danne dig dit helt eget indtryk via iTunes og komme med dit bud i kommentarfeltet nedenfor. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA