x

Editors: "Vi udgiver en stor, dum rockplade"

Editors: "Vi udgiver en stor, dum rockplade"

Det er snart fire år siden, den engelske post-punk-gruppe Editors sidst udgav et nyt album, men nu er de på vej med et nyt udspil. Sanger og guitarist Tom Smith har til radiostationen Xfm udtalt, at bandet er ved at være færdige med deres fjerde studiealbum, som efter planen udkommer til sommer.

"Vi er i den sidste uge af indspilningerne, og vi begynder at mikse det næste uge," siger Tom Smith og fortsætter: "Jeg tror, at planen er, at albummet skal være ude meget tidligt i juli. Så når festivalerne i Reading og Leeds oprinder, vil det forhåbentlig være ude, så folk kender sangene."

Det nye album er blandt andet indspillet i Nashville og er inspireret af blandt andre R.E.M., og ifølge Tom Smith er albummet en tilbagevenden til den guitarrockende lyd fra gruppens to første album, "The Back Door" (2005) og "An End Has A Start" (2007) og et skridt væk fra det elektroniske udtryk på "In This Light And On This Evening" (2009).

"Den her plade har en masse guitarer. Det er en rockplade. Det er en stor, dum rockplade."

Sidste år forlod gruppens guitarist Chris Urbanowicz – grundet kunstneriske uoverensstemmelser – i øvrigt gruppen, der til gengæld har udvidet med medlemmerne Justin Lockey og Elliott Williams. 

GAFFAs anmelder Erik Barkman tildelte Editors' seneste album "In This Light And On This Evening" fire stjerner og følgende dom: "'In This Light And On This Evening' er en ny begyndelse, og al begyndelse er som bekendt svær: Briterne lyder til tider som et band, der leder efter fodfæste i deres nye, musikalske univers. Resultatet er ujævnt, men også velgørende vitalt."

Editors giver koncert på Plænen i Tivoli fredag den 28. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA