x

Suede til Danmark

Suede til Danmark

På mandag den 18. marts udgiver Suede deres første album i næsten 11 år, "Bloodsports". Gruppen følger albummet op med en turné, der bringer dem til Plænen i Tivoli torsdag den 27. juni, hvilket bliver deres eneste koncert i Danmark til sommer.

Suede debuterede i 1992 med singlen "The Drowners" og albumdebuterede i 1993 med "Suede", der straks blev et stort hit og gjorde gruppen til et af de mest populære navne i tidens britpop-bølge. De har siden udgivet yderligere fire album, senest "A New Morning" fra 2002, inden medlemmerne gik hver til sit. Siden da har Brett Anderson og den tidligere guitarist Bernard Butler udgivet et fælles album under gruppenavnet The Tears i 2005, ligesom han har udsendt fire soloplader i perioden 2007-2011.

Især Suedes tre første album, "Suede" (1993), "Dog Man Star" (1994) og "Coming Up" (1996) blev store succeser, og blandt gruppens mest kendte hits kan nævnes "Animal Nitrate", "So Young", "The Wild Ones", "Trash", "Beautiful Ones" og "Saturday Night". Bandet har altid været populære i Danmark, hvor de gennem årene har solgt over en halv million album.

Forsangeren Brett Anderson har tidligere i år udtalt til Digital Spy om albummet "Bloodsports":
"'Bloodsports" handler om begær, det handler om jagten, det handler om kærlighedens endeløse kødelige leg. Det var muligvis det sværeste album at indspille, men helt sikkert det mest tilfredsstillende. Albummets 10 rasende sange har mindet os selv om, hvad Suede altid har handlet om: Drama, melodi og støj."
 
Tivolis programchef Rune Erbs Ledet fortæller om koncerten:
"Koncerten er et led i vores strategi i at give vores gæster flere unikke og eksklusive oplevelser. Suede og Tivoli er i min optik en perfekt match mellem en fantastisk fest og smuk musik. De har et imponerende bagkatalog, og samtidig er de garant for et sceneshow i en klasse for sig."
 
Suede består i dag af den karismatiske forsanger Brett Anderson i front samt Mat Osman (bas), Simon Gilbert (trommer), Richard Oakes (guitar) og Neil Codling (keys). Samme lineup, som er at finde på albummene "Coming Up" (1996) og "Head Music" (1999).

Der bliver fri adgang til koncerten, når entreen til Tivoli er betalt. Der vil også være mulighed for at købe billet til Tivolis Inner Circle, der har en eksklusiv kapacitet på 1400 gæster til en billetpris på 175 kr. + gebyr.

Suede gæstede senest Danmark til NorthSide 2011, hvor GAFFAs anmelder Marta Sørensen uddelte fem stjerner under overskriften "Professionel malkning af en uforlignelig sangko".

GAFFA har som eneste danske medie fået lov at streame hele Suedes nye album en uge før udgivelsen. Du kan høre albummet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA