x

The Sad Lovers udgiver debutalbum

The Sad Lovers udgiver debutalbum

Den danske gruppe The Sad Lovers udgiver 1. april deres debutalbum, "Book of the Sad Lovers". The Sad Lovers består af erfarne kræfter fra den danske musikscene. De fire medlemmer er nemlig kendt fra en lang række andre musikalske sammenhænge, eksempelvis Under Byen, Our Broken Garden og Kira Skovs orkester, ligesom de har spillet med navne som Peter Sommer og Lise Westzynthius.

The Sad Lovers lever i hvert fald delvis op til deres navn, idet der er tale om to kærestepar, og på albummet besynger de fire musikere Eros gennem 10 sange, med Sara Saxilds tekster og vokal i fokus. Bandet fortæller selv: "Teksterne søger at begribe tosomheden, hvor beruselsen og forfærdelsen står side om side."

Pladen er blevet til i det østjyske, hvor de to par har boet sammen i et år på landet i en gammel landsbyskole. Gruppen har haft fokus på det fejlbarlige og det legesyge, hvor man ikke altid kan bunde, ganske som når man kaster sig ud på elskovens åbne hav. Således spiller gruppens fire medlemmer på instrumenter, der er nye og uvante for dem, som en måde at tage musikken nye steder hen.

Lyden er ifølge bandet både plastisk og antik på en og samme tid. I gruppens instrumentpark findes blandt andet udtjente trommemaskiner, gamle keyboards og orgler, elektriske guitarer, stringermaskiner, autoharper og sine steder elbas og trommesæt.

Bandets første single udspil "All I Ever Wanted" lå på P3's lytterhitliste Det Elektriske Barometer tre uger i januar.

The Sad Lovers er:

Sara Saxild (Under Byen): Vokal og keyboard
Oliver Hoiness (Skammens Vogn, Persona, Lolita Industri med flere): Guitar, keys og produktion
Anna Brønsted (Our Broken Garden, Persona, Kira Skov, Lise Westzynthius): Bas og vokal
Søren Bigum (Our Broken Garden, Lise Westzynthius, Peter Sommer med flere): Trommer, kor og guitar

The Sad Lovers udgav i 2010 ep'en "Sad Love Songs". GAFFA tildelte ep'en fire stjerner og skrev blandt andet: "Sangene er ganske velskrevne, og man fornemmer en god portion humor bag den triste facade – eksemplificeret i linjen "my love, your soul was so sad that day that the trees lost all their leaves" fra 'Your Sad Song'."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA