x

Dagbog fra South By Southwest – dag 2

Dagbog fra South By Southwest – dag 2

Dag 2 af årets SXSW-festival blev startet ud med godt selskab med Matthew E. White. Amerikaneren med et overskæg, som kun Status Quo kan klare i en længere udgave, albumdebuterede tidligere i år med det yderst anmelderroste album "Big Inner". Det siges, at hvis talentet er stort nok, kan det ikke holdes tilbage, og dette kan også siges at være tilfældet med Matthew E. White. Hans sange er utrolig stærke, og live leveres de med en stor inderlighed af en gruppe fantastisk dygtige musikere. Det hele kulminerer i den sidste sang "Brazos" (ironisk nok ligger spillestedet lige ved siden af en gade ved navn Brazos), hvor Matthew i over fem minutter messer "Jesus Christ is our lord, Jesus Christ is your friend", uden at der af den grund er tale om hellig Christian rock.

Herefter var det tid til at møde Depeche Mode. I forbindelse med udgivelsen af deres nye album "Delta Machine" den 26. marts er de nu i gang med promotionarbejdet. Det indebærer bl.a. en tur på SXSW-festivalen, hvor første officielle event var et stort interview med hele gruppen for omkring 200 pressefolk. De herrer virkede meget afsplappede og svarede velvilligt på tilhørendes spørgsmål. Man nåede dog ikke at blive alt for meget klogere på gruppen, men det var lidt spøjst at observere det interne forhold de tre imellem, hvor man tydelig fornemmer, at Dave Gahan og Martin Gore er hovedhjernerne bag, mens Andy Fletcher mere virker til at være et tredje hjul. Som ventet kunne bandet også annoncere, at de vil starte deres verdensturne på fredag med et intimshow på festivalen.

Aftenen startede ud med en af festivalens hovednavne – Nick Cave & The Bad Seeds (billedet) – der var sat til at spille på Stubbs med plads til et par tusinde tilhørere. Lad det være sagt med det samme – det var intet mindre end en fantastisk koncert, og Nick Cave er måske bedre end nogensinde. Nick var fra starten i utrolig godt humør, så der blev også mellem numrene tid til at joke med publikum. På et tidspunkt blev den gode Nick træt af en pige oppe foran, der brugte mere tid på sin smartphone end at være tilstede i koncerten, så han lavede en Neil Young og imiterede hende, mens han samtidig improviserede ved at synge om hendes manglende tilstedeværelse. Sætlisten var hovedsagelig præget af numre fra hans nye plade "Push the Sky Away", men det blev også plads til lidt ældre klassikkere som "Stagger Lee". I The Bad Seeds har Nick Cave muligvis verdens bedste backingband, der formåede at levere alle sangene med en blanding af at være ekstremt tight og så alligevel også have plads til improvisationer, som de mestrer bedre end nogen andre. Af højdepunkter kan nævnes "Jubilee Street" og det smukke afslutningsnummer "Push the Sky Away".

Efter Nick Caves fantastiske performance var det igen tid til at tjekke nye bands ud. Første artist var den australske elektroniske musiker Flume. Musikken er en god blanding af elektroniske beats oven på rap, som fungerer ret godt. Desværre blev det hele leveret lidt uinspireret, og den gode stemning på dansegulvet blev ikke rigtig fulgt op fra dj-pulten.

Et af de mere hypede bands på årets festival er det skotske elektropopband Chvrches. Deres første optræden på årets festival skulle prøve at vise, om der var noget om hypen. Om det skyldtes træthed oven på en lang rejse skal være usagt, men desværre viste koncerten sig at være en stor skuffelse. Musikken kom aldrig ud over scenekanten, og problemer med trommemaskinen gjorde ikke helhedsindtrykket bedre.

Sidste punkt på aftenens program var det amerikansk/canadiske band Divine Fits, der havde samlet et ganske stort publikum. Musikken er lidt svær at sætte i en bås, men kan minde om garagerock, der mødes The Beach Boys. Spilleglæden var fra start helt i top, og allerede efter første nummer fik bandet overtalt arrangørerne til at fjerne hegnet foran scenen, så publikum kunne komme helt tæt på bandet. Hvad nogle af sangene måske mangler i kvalitet, bliver klart opvejet af energien både fra scenen og blandt publikum. Bandet formår altså at slutte aftenen af med et godt skud energi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA