x

Guide: Weekendens bedste koncerter

Guide: Weekendens bedste koncerter

Vanen tro guider GAFFA dig endnu engang til de bedste koncertoplevelser i weekenden landet over. For en weekend bliver kun skønnere med musikalske indspark. Her har vi samlet alt fra internationale navne og upcoming små perler. En blanding af både rock, pop, folk, rap, jazz og dubstep. Vanen tro anbefaler vi kun koncerter, der ikke er udsolgt i skrivende stund.

FREDAG

København: 

The Raveonettes, Vega, klokken 21

Et af Danmarks helt store internationale navne behøves vel efterhånden ikke nogle større introduktion. The Raveonettes indledte deres Danmarksturné på Train i Aarhus i onsdags, og her havde de lovet at have en del sjældenheder med på sætlisten, hvilket de fuldt ud levede op til. GAFFAs anmelder kvitterede med fem stjerner for koncerten. The Raveonettes spiller også lørdag i Aalborg, på Studenterhuset

Aarhus: 

Ice Cream Cathedral + NovemberDecember, Radar, klokken 21.00

Den selverklærede space pop-gruppe Ice Cream Cathedral udsendte den 4. marts deres debutalbum "The Drowsy Kingdom", der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Ice Cream Cathedral er fremadstormende på den danske scene i øjeblikket både som support for Fallulah og aktuel på årets Spot-festival. NovemberDecember er ærlig og insisterende folk, med især deres stærke korpassager som deres varemærke. NovemberDecember er også så småt ved at få et solidt tag i musikscenen. Sidste år spillede de både til upcoming-talent eventet Oppenheimers Eftermiddag, hvor GAFFA gav dem fire stjerner for deres optræden, samt på Spot-festival.

Billow, V58, klokken 23.00

Det syv mand store orkester har taget den danske undergrund med storm. I 2012 vandt de en Underground Music Award i kategorien "Best Urban Act", og de var også med på talentfestivalen Vegas Udvalgte. For nylig vandt Billow så en Bands Of Tomorrow Award i kategorien "Best Urban Act". 

Aalborg: 

Orgie-E præsenterer Klamfyr med gæster, Skråen i Nordkraft, klokken 20.00

Sidste år udsendte Klamfyr alias Orgi-E alias Emil Simonsen et anmelderrost soloalbum med blandt andet fire stjerner fra GAFFA, og i den anledning besøger han nu Nordjyllands hovedstad. På det nye album medvirker en stribe gode musikalske venner (Marwan, Xander, Wafande og ikke mindst de to legekammerater fra Suspekt Bai-D og Rune Rask), og selvom intet er bekræftet, lover han at tage gæster og overraskelser med.

Bottled in England (billedet), Studenterhuset, klokken 22.00

Bottled In England plantede sit navn solidt på dansk musiks landkort med anmelderroste koncerter på Spot, Distortion og Roskilde Festival i 2011. Duoens håndspillede drum'n'bass fusionerer instrumentale færdigheder med cyber-punkens fandenivoldskhed og klubbens dybeste bas. Siden udgivelsen af debut-ep'en har Bottled In England spillet mere end 70 shows i Danmark og resten af Europa. Gruppen har netop udgivet deres anden ep, "Architect". Bottled in England spiller også i København lørdag, i Templet, Kongens Lyngby

Horsens: 

Niels Lan Doky New Trio, Horsens Ny Teater, klokken 20.00

Niels Lan Doky har vundet genklang, succes og respekt over hele verden blandt både fans, arrangører, anmeldere og ikke mindst kollegaer. I 2010 flyttede Lan Doky tilbage til Danmark efter mere end 29 år i New York og Paris, og udgav i den forbindelse albummet "Return To Denmark". Med "Niels Lan Doky New Trio" præsenteres to nye unge talenter, nemlig trommeslageren Niclas Barderleben, der er hustrommeslager i det genåbnede Jazzhus Montmartre i København. På bas er det Jonathan Bremer, der er det nyeste skud på stammen af danske jazzbassister med internationalt format.

Aabenraa

Mikael Simpson Trio, Nygadehuset, klokken 21.00

Den danske prisvindende musiker Mikael Simpson fik sit kunstneriske såvel som kommercielle gennembrud for et årti siden. I sin musik trækker han lige dele på den alternative rock og den langsomme elektronika. Mikael Simpsons femte album "Noget Laant, Noget Blaat" fik af GAFFA fem stjerner: "Mikael Simpson har med sit femte album begået en mørk og melankolsk, foruroligende og hjemsøgende, uhyre stemningsmættet og intenst knugende lille genistreg af et værk." Nu fremfører han sine sange i afdæmpede udgaver med sin trio – også på Kulturmaskinen i Odense lørdag.

Aarup: 

Tobias Trier med band, Industrien, klokken 20.00

Tobias Trier er aktuel med sit 6. album "Elektrisk Regn". Ved koncerten kan man opleve intense fortolkninger af de nye sange samt genhør med gamle kendinge som "Drak Af Din Kop", "Hvorfor Kommer Hun Ikke" og "Kan Man Ønske Mere".

LØRDAG

København: 

Fastpoholmen, Loppen, Christiana, klokken 22.00

Blandt Københavns gader og hurtige sving finder du et musikalsk folk, der begyndte at rokke til rytmen af noget så særegent som Småländsk. Fastpoholmen leverer en farverig musikalsk buket fra nær og fjern, med alt fra kalimba til fællessang. Det er sødmefuld sangskrivning med afsæt i genrens grundpille, den akustiske guitar, for samtidig at begive sig ud i flere originale reggae-, calypso- og jazzkombinationer, der effektivt supplerer den ellers så genkendelige grundformel.

Alberte Winding, Byens Lys, Christiana, klokken 21.00

Siden udgivelsen af albummet "Ønskescenariet" i 2012 har det mest ønskede sted for Alberte at spille været Christianias biograf "Byens Lys". Så det bliver helt sikkert en opfyldelse af mange ønsker, når Alberte med band træder på scenen i den lille biograf og spiller sangene fra hendes nye album. Der er intet forsalg, og entréprisen er efter "økonomisk formåen".

Horsens

The Rumor Said Fire, Kulisselageret, klokken 19.30

Bandet slog for alvor igennem med nummeret "The Balcony" fra debutudspillet "The Arrogant" fra 2010. I 2012 udgav The Rumour Said Fire deres andet album, "Dead Ends", der fik fire stjerner af GAFFA og følgende ord: "Frontmand Jesper Lidang synger som altid forrygende, og mandens voldsomt intense vokal signalerer nok en gang, at der er såvel hjerte som passion bag ordene. Samtidig må man beundre den omfattende og meget nuancerede produktion, der flot favner TRSF's relativt komplekse alternative rock." 

Rønne: 

Kris Herman, Raschs Pakhuz, klokken 21.00

Kris Herman kom frem på den danske musikscene I 2010, hvor han gæstede hele 19 festivaler hen over sommeren. Samme år udgav han debutalbummet "I See You See Me". I 2011 blev Herman udvalgt af James Blunt til opvarmning ved hans koncert i Danmark. GAFFAs Jan Lambæk Hansen anmeldte koncerten og gav Herman fire stjerner og skrev: "Han har talent, og så har han en sound. Han er blød singer-songwriter, der virkelig får charmeret sig ind hos det modsatte køn med en fremragende stemme og en cool attitude."

SØNDAG

København: 

Wayne Marshall, Rub'a'Dub, Stengade, klokken 22.00

Har du ikke fået brugt alle dine kræfter i løbet af weekenden, kan du søndag aften presse de sidste sveddråber og energiladninger ud, når reggae-klubben Rub'a'Dub endnu gang slår dørene op. Denne aften står den på klassisk jamaicansk reggae og dancehall, når Wayne Marshall gæster Stengade fra hjemlandet.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA