x

Best-of fra The Go-Betweens-frontmænd

Best-of fra The Go-Betweens-frontmænd

Sidste år blev det definitive punktum sat for det australske indiepop-band, da den ene af gruppens virtuose sangskrivere, Glenn McLennan, pludselig døde. For eftertiden vil nyt fra den kant nok være gammelt-nyt i form af greatest-hits-album, med mindre der dukker sange op fra arkiverne, som aldrig har været udsendt før.

Teorien holder indtil videre stik, for den 19. juni udkommer to best-of-plader med henholdvis Robert Forster og Glenn McLennan, som var den altdominerende sangskriver-akse i The Go-Betweens. De to herrer skrev således alle gruppens sange – primært hver for sig – og sang deres egenkomponerede numre selv på gruppens i alt 11 album, hvoraf størstedelen udkom i perioden 1981-1988.

Efter gruppen havde sendt deres sjette album, "16 Lovers Lane", på gaden i 1988, og det kommercielle gennembrud endnu engang udeblev, valgte gruppens medlemmer i al mindelighed at dreje nøglen om i 1990. Derefter fortsatte Forster og McLennan med at udgive album, men nu i egne navne.

Nu udsender pladeselskabet Beggars Group så de to sangsmedes bedste sange fra de i alt fire album, de hver især har indspillet.

Tvillinge-udgivelsen bærer titlen "Intermission: The Best of the Solo Recordings 1990-1997" og præsentere det bedste solo-materiale fra de to popsnedkeres hånd fra 1990 til 1997, hvor Forster og Mclennan fandt sammen igen og gendannede The Go-Betweens. De to best-of-udgivelser udsendes separat og er kompileret af Forster og McLennan selv.

Desuden barsles der i øjeblikket med en hyldstplade til The Go-Betweens, der bærer titlen "Loves Goes On" (navnet på et The Go-Betweens-nummer).

Udgivelsen står indie-selskabet Rare Victory for, der blandt andre har lokket Clientele, Portastatic and Trembling Blue Stars til at bidrage med en fortolkning hver. "Love Goes On" forventes at udkommer den 25. september.

Tracklisten til de to album:

Glenn McLennan:

01 Haven't I Been a Fool
02 Easy Come Easy Go
03 Black Mule
04 The Dark Side of Town
05 Lighting Fires
06 Surround Me
07 No Peace in the Palace
08 Hot Water
09 I'll Call You Wild
10 Horsebreaker Star
11 Malibu 69
12 One Plus One
13 In Your Bright Ray

Robert Forster:

01 Falling Star
02 Baby Stones
03 121
04 I've Been Looking for Somebody
05 I'll Jump
06 Beyond Their Law
07 I Can Do
08 The Circle
09 Cryin' Love
10 The River People
11 Frisco Depot
12 Danger in the Past
13 Falling Star (Original Version)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA