x

Cæcilie Norby udsender nyt album med sange af legender

Cæcilie Norby udsender nyt album med sange af legender

Den danske sangerinde Cæcilie Norby udsender den 22. april sit 10. soloalbum, der bliver fortolkninger af sange af blandt andre Waits, Dylan, Cohen, Soundgarden, Nine Inch Nails og Creedence Clearwater Revival. 

Idéen opstod sidste år, efter at Cæcilie havde spillet to udsolgte koncerter i DR's Koncerthus.  Albummet får titlen "Silent Ways" og vil indeholde Norbys all-time singer/songwriter-favoritter, der virkelig har ramt noget særligt i hende.

Cæcilies egen musikforståelse ændrede sig nemlig drastisk i hendes unge år. Et møde, hun fortæller om således:

"Jeg var 14 år, med en allerede temmelig avanceret klassisk musikalsk baggrund, da jeg fik et musikalsk chok: Creedence Clearwater Revival hamrede ud af højttalerne til en fest i folkeskolen. På trods af at Mozart havde ligget mit hjerte nær siden fem års alderen, ramte denne musik mig dybt, om end det var i en anden form for indpakning. Mit sofistikerede og uskyldige klassiske univers var ændret for evigt. Fogerty spillede de samme fire akkorder om og om igen, men det virkede. Jeg blev meget tiltrukket af den melankolske atmosfære i den melodiske soulrock."

Det nye album bliver indspillet på såkaldt gammeldags facon, ifølge Norby, hvilket vil sige gennem liveindspilninger og improvisationer. Lyden kalder hun for "farverig inter-europæisk jazz".  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA