x

Spot offentliggør nye kunstnere

Spot offentliggør nye kunstnere

I dag præsenterer Spot endnu en stribe navne til årets festival.

Første navn er Marie Key, der på baggrund af sidste års album "De Her Dage" har sikret sangerinden en nominering til P3-Prisen, ligesom hun er nomineret til Lytterhittet med nummeret "Uopnåelig".  På hendes forårsturné er 13 ud af 14 koncerter udsolgt fire uger før turnéen bliver skudt i gang, og senest har det intense tungekys med Simon Kvamm i videoen til "Gå Med Dig" været et varmt samtaleemne i medierne. 

Andet navn er Turboweekend, der optræder hele to gange på festivalen. Med inspiration i sidste års Naked-koncert drog bandet i februar ud på intim-tour, hvilket både gruppen selv og tilskuerne var begejstrede for. Derfor udfordrer Spot nu drengene ved at lave dem afprøve intimitetens grænser i Musikhusets Store Sal foran 1500 mennesker. Omvendt optræder Turboweekend bagefter i traditionel stand, der er kendt for at være en energiudladning uden lige. Denne gang er der dog kun plads til 150 mennesker på spillestedet Fatter Eskil. Det er altså to forskellige former for intim-koncerter, Turboweekend gæster festivalen med i år. 

Ud over Turboweekends forsanger Silas Bjerregaard deltog Ane Trolle, Johan Olsen og Clara Sofie også sidste år i Naked-koncerten, hvor kun Gustav Ljunggrens klaver akkompagnerede de fire vokalisters og deres fire udvalgte sange. Konceptet vakte stor begejstring, og koncerten blev af mange betegnet som et af festivalens højdepunkter. Derfor gentages de afdæmpede festligheder i år med en række endnu unavngivne vokalister. 

Nordlyd er endnu et konceptuelt indslag. Her er de involverede Søren Huss, Siri Nilsen og Mariam Wallentin fra Wildbirds & Peacedrums. De tre sangere skal opføre udvalgte numre fra egne bagkataloger, men bakket op af et stort strygeorkester med Mette Dahl Kristensen som musikalsk tovholder. Hun har tidligere været del af den strygekvartet, som i 2009 spillede med When Saints Go Machine, og hun har i år udvalgt tre stemmer, som repræsenterer forskellige aspekter af nordisk musik lige nu, og skrevet arrangementer specifikt til lejligheden.

Årets Spot Festival løber af stablen den 3.-4. maj på forskellige venues i Aarhus, og billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live. Følg Spot Festival med Follow og lyt til GAFFAs playliste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA