x

MØ udgiver ny single

MØ udgiver ny single

Den danske sangerinde og sangskriver Karen Marie Ørsted alias MØ har netop udgivet sin anden single, "Pilgrim". Nummeret handler om flugt fra samfundet.

Flugt er ellers lige præcis det, som MØ ikke gør sig i i disse dage. Hun er allestedsværende i magasiner og på festivaler. På meget kort tid er det lykkedes den 24-årige sangerinde at etablere sig som et af de varmeste nye navne i både ind- og udland med sin elektropunkede popmusik. 

Den nye oficielle andensingle "Pilgrim" lægger da også stærkt ud med at blive valgt som P3's Uundgåelige. 

"'Pilgrim' skal forstås som en trang til at rejse langt væk på dannelsesrejse, finde sig selv og finde ind til kernen. En trang til at flygte fra det "falske" og "syge" samfund, der er styret af overfladiske medier, skøre politikere og diverse livsstilssygdomme. Finde ind til roen og pulsen i sit eget indre", fortæller MØ.

"Pilgrim" er samtidig et af de numre, som har lagt det musikalske fundament for MØ's karriere. Efter at have rumsteret i flere år i undergrunden som en del af det anarkistiske pigeelektropunkband Mor, tog MØs solokarriere fart i sensommeren 2012, hvor hun mødte produceren Ronni Vindahl. Han var med til at forme lyden, og allerede i efteråret fik "Pilgrim" en del opmærksomhed hos blandt andre The Guardian og Pitchfork.

MØ er netop kommet hjem efter at have spillet på den toneangivende branchefestival SXSW i Austin. Foran sig har hun adskillige koncerter hen over foråret og sommeren – herunder P3 Guld, NorthSide, Vega, The Great Escape Festival, Live at Leeds, Øresundsfestivalen og Hultsfred.

Se videoen til "Pilgrim" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA