x

Dansk band optræder som de første i Myanmar i 60 år

Dansk band optræder som de første i Myanmar i 60 år

Det tidligere Burma, nu Myanmar, har i mange år været et lukket land i bogstavligste forstand. Men med et politisk skifte er der nu blevet åbnet lidt op, hvilket betyder at internationale bands nu kan få lov til at optræde i landet. Og som det første band i 60 får en dansk gruppe lov til at give en koncert.

Navnet er ingen ringere end det asiatisk-elskede Michael Learns To Rock, der den 31. marts giver koncert i Yangon, Myanmar. Koncerten bliver dermed et symbol på, at landet nu endelig åbner op for den vestlige musik og finder sted i People's Park i Yangon (tidligere Rangoon) foran 15.000 publikummer.

Bandet udtaler selv:

"Som det første internationale band i 60 år, der giver koncert i Myanmar, har vi et ydmygt håb om, at vores musik og vores optræden kan være med til at give Myanmars befolkning en god oplevelse, og at vi samtidig kan være med til at styrke udviklingen i Myanmars placering på det musikalske verdenskort. På de sociale medier kan vi se, at Myanmars musikscene bobler af kreative musiske talenter, som vi håber, vi med vores optræden kan være en inspirationskilde for."

Michael Learns To Rock består af  Jascha Richter, Mikkel Lentz og Kåre Wanscher. I slutningen af 2012 udkom deres ottende studiealbum "Scandinavia". Med koncerten i Myanmar kan MLTR samtidig fejre, at det i år er 25 år siden, at bandet blev stiftet. Og der er bestemt noget at fejre for et dansk band:

Over 10 millioner solgte albums og turnéer over det meste af verden i store koncertsale, på stadions, på krydstogtskibe, på festivaler, i kasino-byer, ved OL-arrangementer og til Formel-1 grand prix i Shanghai. Og nu er Michael Learns To Rock altså klar til at udvide deres i forvejen kæmpe fanskare i Østen, når de den 31. marts indtager Myanmar.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA