x

Suede: Dette er vores yndlingssange

Suede: Dette er vores yndlingssange

Som en af de helt store aktører inden for britpop-genren erobrede Suede i midt-90'erne hitlisterne med deres følelsesladede og glamrock-inspirerede sange som "Trash", "The Wild Ones" og "Animal Nitrate". Nu er bandet efter 11 års pause gendannet og tilbage med det spritnye album "Bloodsports".

Streaming-tjenesten WiMP har i den forbindelse mødt Suede og spurgt dem om, hvilken musik der har en særlig plads i deres hjerte og hvad der ligger bag udtrykket "Barok'n'Roll". GAFFA citerer her lidt fra interviewet, med tilladelse fra WiMP:

Hvad var det første nummer, der betød noget specielt for jer?
Richard Oakes (guitar): "Det var sangen 'Hey Bulldog'. Mine forældre havde en Beatles-kompilation. Ligeså snart jeg var gammel nok til at sætte pladen på, spillede jeg den sang igen og igen. Jeg ridsede den sikkert til døde, men ja… der var et eller andet virkelig godt over det nummer. Den var ret spydig. Meget John Lennon. Jeg tror, det var da jeg var omkring fem, der synes jeg den var så sej".

Hvad er den bedste sang at høre i bilen, eller når I er på tour?
Neil Codling (keyboard): "'Highway to Hell' af AC/DC'".
Richard: "Der er en Neu!-sang, der hedder 'Hallogallo', som er det bedste musik at køre bil til, jeg nogensinde har hørt. Den har et af de der motoriske trommebeats, som al krautrock har. Bare ding-ding-cha-cha-ding-ding-cha-cha."
Neil: "I omtrent to timer".
Richard: "Ja. Det er fantastisk. Det får mig virkelig ind i den rytme. Særligt når jeg kører om natten".
Neil: "Vi (Brett og jeg, red.) kører rent faktisk ikke. Richard er den eneste, der kører".
Richard: "Hvad kan du lide at køre til, Brett?"
Brett (Anderson, sang): "Åh gud. Jeg kan ret godt lide at køre til klassisk musik, faktisk. Ja, noget ret mekanisk. Næsten som Vivaldi eller noget i den stil. Det er ret godt".
Neil: "Barok. Barok'n'roll".
Brett: "Ja, ikke noget, der er for dynamisk. Ikke sådan noget som Tjajkovskij. Snarere noget i stil med Händel".
Neil: "Barok. Ikke sen-romantisk".
Brett: "Ja. Jeg er egentlig ikke en stor fan af klassisk musik, men da jeg først lærte at køre bil, kunne jeg ikke køre til noget musik, der havde en tekst eller et beat. Så fandt jeg ud af, at jeg kunne køre til klassisk musik".

Det bedste nummer, I har hørt live?
Brett: "Jeg synes The Cult er helt fantastiske. De plejede at være fantastiske live. De er det bedste liveband, jeg nogensinde har set. 'She Sells Sanctuary' af The Cult i deres storhedstid. Jeg synes, Ian Astbury var en utrolig god frontmand. Det er lidt mærkeligt, for jeg er ikke verdens største The Cult-fan egentlig. Jeg holder meget af dem, men særligt live havde de virkelig nærvær".
Richard: "Den bedste koncert jeg har været til i mange år var, da jeg så The Decemberists optræde. De spillede hele deres seneste album. Det hedder 'The Hazards of Love' og det er en slags konceptalbum. Men det er lidt som et kontinuerligt stykke musik, hvor alle de her musikere kommer af og på. Det var bare et fantastisk show. Genialt. Jeg elskede hvert sekund af det".
Brett: "Jeg tror aldrig, jeg har hørt The Decemberists. 'The Hazards of Love?' Hvordan lyder de?"
Richard: "Jeg ved det ikke helt. De er lidt folkede her og der. Men ja, det var en af mine yndlingskoncerter, det var bare godt skruet sammen. Og første gang jeg så The Arcade Fire var det også virkelig godt. Det var fænomenalt"

Du kan læse hele interviewet med Suede med tilhørende playliste via WiMP - lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA