x

Guide: Påskens bedste koncerter

Guide: Påskens bedste koncerter

Lige om hjørnet er der påske, og dermed ferie, og ud over påskefrokost og snaps i lange baner, giver det masser af fritid til at lytte til en håndfuld gode koncerter. GAFFA har udvalgt 16 af slagsen, som vi mener kan forsøde dit gule forår. Som vanligt anbefaler vi kun koncerter, som i skrivende stund ikke er udsolgt. 

ONSDAG

Aarhus:

Morten Breum, Train, klokken 23.00

Morten Breum kan med rette betragtes som én af Danmarks største dj's. Han blev professionel i en alder af kun 19 år og har siden fået et internationalt og nationalt gennembrud. I 2009 udgav han albummet "Drop!", hvor singlen "On It" blev udvalgt til Pachas årlige compilationudgivelse. Efterfølgende har han spillet sammen med store navne som Axwell, Ingrosso, Felix Da Housecat, Booka Shade, Diplo, David Guetta og Avicii. Denne onsdag har du muligheden for at opleve én af Breums få koncerter på dansk grund. 

Fredericia:

Rasmus Walter, Det Bruunske Pakhus, klokken 21.00

Tidligere forsanger i Grand Avenue Rasmus Walter er atter albumaktuel med udgivelsen "Lige her Lige nu", der er hans andet album, som solist. Singlen "Endeløst" har været P3s Uundgåelige og det er med den og det nye album i ryggen, at Walter gæster Fredericia. Rasmus Walter spiller også i Bygningen i Vejle torsdag, på Godset i Kolding fredag, og på Train i Aarhus lørdag.   

TORSDAG

Aarhus:

Djämes Braun, Bernhardt, klokken 00.00

KarriereKanon-vinderne Djämes Braun har med hits som "Traktor", "Kom og gi' mig alle dine penge" og ikke mindst "Duft af Ba-cone" for alvor bidt sig fast på den danske reggae og dancehall scene. Denne aften giver de en natklubkoncert, for kun 300 mennesker, på aarhusianske Bernhardt. 

100 % Max + Addisabababand, HQ, klokken 21.30

100% Max leverer energisk nigeriansk-inspireret partymusik, med tyske tekster. Bandet består af et seks mand stort afroband, der er som snydt ud af næsen på Bola Johnson. I centrum af det hele står den dansende, syngende, bongospillende Max Buthke. Max, bedre kendt som Bo Marley, figurerer som regel som sanger og perkussionist i Analogik og BliGlad. I denne konstellation er han centrum af festen og kommer for at give den 100 procent max afrikanergas.

Addisabababand er afrobeat og Mulata Astatke / Fela Kuti-inspireret dansemusik leveret af et ti mands stort orkester. Med impovisation som bærende kraft forsøger de at skabe et rum, hvori vi alle kan tilsidesætte os selv og danse væk sammen.

Kim Hot, Double Rainbow, klokken 22.00

Kim Hot kalder sig "Kongen af Hundige" og lægger sig op ad en anden dansk rapper, Mager Mayn, hvor de beskidte emner er omdrejningspunktet. Hots interesser er pornofilm, hash og at bawle på din mor. Med sange som "Pumper dit røvhul" og "Patiboj" og et album med titlen "Hjerneretarderet" er Kim Hot helt sikkert garant for en yderst underholdende aften. Så er det op til dig selv, hvor seriøst du tager det. 

Aalborg:

Duné, Studenterhuset, klokken 21.00

Siden "Enter Metropolis" udkom tilbage i 2009, er Dune ikke bare decimeret fra syv til fire medlemmer, de har også i den grad lagt deres stil i nye folder med deres nye anmelderroste album "Wild Hearts". Gruppen, der startede som teenagere i Skive, er blevet voksne efter utallige spillejobs på bagen og turneer på landevejene. Én ting har bandet dog altid formået at fastholde, med karismatiske Mattias Kolstrup i front, og det er energiske og medrivende liveshows. Duné spiller også på Posten i Odense fredag og på Vega i København lørdag

Horsens:

Lulu Rouge dj-sæt, Kulisselageret, klokken 22.00

Efter 5 års tørke er Lulu Rouge endelig tilbage. Den elektroniske duo har lige udsendt singlen "Sign Me Out" featuring Fanney Osk, som forløber til deres nye album "The Song Is In The Drum", efterfølgeren til den anmelderroste plade "Bless You" fra 2008. Deres tracks kan findes på mere end 100 forskellige compilations, de har remixet for Trentemøller, Groove Armada, Bomb The Bass, Moby og mange flere, og de har spillet en lang række dj- og live-sæt på Roskilde Festival, Sonár, EuroSonic med flere.

Svendborg:

Mouritz/Hørslev, Harders, klokken 21.00

Duoen udgav i 2009 deres anmelderroste album "Blik, Bang Bang", og til april udgiver de så opfølgeren "Allermindst Dig Selv". Det er i den forbindelse, at de to sangskrivere gæster Svendborg med deres underfundige lyriske tekster og musikalske konstellationer. 

FREDAG

Aarhus:

DJ Static med gæster, Train, klokken 23.59

I kølvandet på udgivelsen af "Rolig Under Pres" leverer DJ Static endnu engang en stjerneparade af gæster til en koncert med tracks og elementer fra albummet. I denne omgang er Jokeren, Temu, Danni Toma, Jøden, J-Spliff og Blacc El garanteret, men flere kan også dukke op. Static lukkede i 2012 Arena på Roskilde med en overdådig og velfortjent anmelderrost koncert. Nu får du chancen at kaste håndtegn til pladen live, og bagefter fyrer Tue Track op for hiphop-festen som dj.  

Aalborg:

Fallulah, Nordkraft, klokken 20

Sangerinden, der vandt P3-Prisen i 2011, er på turné med sit andet, anmelderroste album "Escapism" i ryggen. Fallulah spiller også på VoxHall i Aarhus lørdag den 30. marts.

LØRDAG

København:

Wai, Global Copenhagen, klokken 21.00

Fra den anden side af jorden er der besøg af WAI, der i hjemlandet New Zealand er blevet en af de fremmeste ambassadører for landets Maori-kultur – ikke mindst den musikalske del. Mina Ripia (sangerinde og sangskriver) og Maaka Mcgregor (producer) har spundet gamle maori-sange, elektroniske beats og organiske samples sammen i et unikt udtryk. Debutalbummet "WAI 100%" (2010), blev nomineret til to BBC World Music Awards og gjorde, at verden for alvor fik øjnene op for duoen.

Noisia & The Upbeats, Pumpehuset, klokken 22.00

Noisia fra Holland spiller mørk, hård drum'n'bass. Af arrangørerne bliver de omtalt således: "Vi taler om dødsmetal, der mødte hitlistehouse i en mørk gyde og glemte at få en abort. Den nye generation af kompromisløs bas er skabt af NOISIA." Gruppen headlinede sidste års Coachella-festival og nyligt overståede EuroSonic, så der er tale om et af de tunge navne inden for bas-segmentet. New Zealandske The Upbeats følger i samme genre, og de har netop udgivet deres nye album på Noisias pladeselskab i slutningen af februar. 

Aarhus:

Tudsegammelt, V58, klokken 21.00 (billedet)

Tudsegammelt er old-school dansk rap tilsat rungende tuba, tunge trommer, skæve tekster, kontrabas og jazzede beats. Det fem mand høje orkester udgav i 2012 deres debut-album og har med koncerter på Danmarks Grimmeste Festival og Vesterbro Festival bevidst, at de har potentiale til at blive en nyklassiker i dansk rap. Tudsegammelt er en gyngende rap-fest uden lige. 

Pharfar, VoxHall, klokken 21.00

Et nyt arrangement har set lyset i Aarhus. "Wake The Town" har til formål at skabe en ordentlig dancehallfest én gang om måneden, der med markante artister og dj's skal være et alternativ til den regulære scene. Marco Marco og Denali Sound står bag, og til åbningsfesten har de inviteret Pharfar, én af frontmændene i dansk dancehall, der netop har udsendt singlen "La Mig Rulle Dig", der er forløberen til hans nye solo-album. Der er altså rig mulighed for at høre yderligere smagsprøver denne aften og få rystet skinkerne godt og grundigt.   

SØNDAG

København:

Danish DeeJay Awards, Ballerup Super Arena, klokken 20.00

DDJA – Danish DeeJay Awards - er den årlige officielle prisuddeling for den del af musikbranchen, som har sine rødder i klubmiljøet og på landets diskoteker. I år er komikeren Uffe Holm vært, og der vil være optrædener af blandt andet Medina, Klumben & Raske Penge, Djämes Braun, Niklas, Kidd, Linkoban, Electric Lady Lab og mange flere. 

Lisa Germano, Huset, klokken 22.00

Gæsteartist hos Simple Minds, David Bowie, Crowded House, Sheryl Crow, Iggy Pop, Jewel Kilcher og Eels og tidligere medlem af John Mellencamps band, Lisa Germano udgiver nu sit 12. album, "No Elephants". I den anledning spiller hun en intimkoncert på Huset-KBHs flygel i Husets Café. Lisa Germano skriver om livets store spørgsmål – og ikke om svarene på dem. Udtrykket er fint og sart, men på samme tid myndigt og voksent.

Palma Violets, Beta, klokken 21.00

Her i den digitale tidsalder tager de fleste det som en selvfølge, at man er til stede på internettet. Men London-bandet Palma Violets har søsat deres karriere demonstrativt uden brug af web-ressourcer og har i stedet etableret sig via et hav af koncerter i hjemlandet. Gruppens inspirationer tæller både The Clash, The Ramons, Primal Scream og Nick Cave. NME har beskrevet Palma Violets som et band, der spiller, som havde de just opfundet rockmusikken med omkvæd i Arctic Monkeys-klassen. For nylig spillede de også en rost koncert på EuroSonic-festivalen, og nu finder du dem så på det lille spillested Beta. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA