x

Roskilde annoncerer nye navne

Roskilde annoncerer nye navne

Roskilde Festival har i dag offentligtgjort en række upcoming nordiske bands, der alle skal spille på enten Pavilion Junior eller Apollo Countdown under festivalens opvarmnings dage fra 30. juni til 3. juli. 

Fra den københavnske undergrund præsenterer festivalen Solbrud (billedet), der spiller black metal, punkbandet Lower og den elektroniske producer Rewolmer.

Over Öresunden i det svenske kommer den mørke punk med Vanligt Folk, overfor det mere lette Summer Heart, som bringer den melankoliske synth-pop med sig. 

Længere nordpå finder vi norske Torkelsen og Binärpilot, der begge har et personligt, men iskoldt tag i den elektroniske musik, der rækker fra lyden af gamle konsolspil inspireret af dance til mere stille melankoli.  

Fra Finland kommer K-X-P, der har kastet sig over den mekaniske lyd, der var genkendelig i Tyskland i 70'erne. 

Slutteligt præsenteres den hotteste techno-duo lige nu fra Reykjavik i form af af Captain Fufanu, der tilføjer minimalistisk, dyb techno til festivalens program. 

Roskilde lover i samme omgang, at de er klar med en hel del mere musik i den nærmeste fremtid. Først og fremmest en lang række navne, der ligesom dagens offentliggjorte bands skal spille på Pavilion Junior og Apollo Countdown. 

Den 18. april annoncerer festivalen det fulde line-up og dette års Roskilde-plakat.  

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA