x

Radiohead to gange i KB Hallen

Radiohead to gange i KB Hallen

Sidste gang Radiohead gav koncert i Danmark, var det med to koncerter i et medbragt telt ved Valby Hallen i efteråret 2000. Den 6. og 7. maj kommer bandet endnu en gang til København og laver en dobbelt optræden, denne gang i KB Hallen.

Radiohead arbejder i øjeblikket på højtryk på deres nye album, som efter planen skal udkomme senere på året, sandsynligvis til efteråret. Albummet er det første studiealbum siden "Hail To The Thief", der udkom i 2003, og som var en tilbagevenden til en mere guitarbaseret rocklyd.

Radiohead har været i studiet siden sommeren 2005, hvor man har kunnet følge indspilningerne via deres hjemmeside. Her har bandmedlemmerne løbende lagt billeder ind, ligesom de også løbende har kommenteret udviklingen i studiet. Seneste indlæg er postet i går, og her skriver Thom Yorke blandt andet: "efter at have lyttet igen på nogle af de ting, vi har lavet og kigget på teksterne, så føles det som om, at vi endelig kommer nogen vegne. Der er masser af sange, alt for mange til at gøre færdige med det samme. Så vi øver som gale og skriver sange undervejs... Vi gør bare, hvad der føles rigtigt, og er ret optaget af idéen om singler i øjeblikket (som ikke bliver spillet på radioen)... Nogle af de tilfældige ting, vi arbejder med i øjeblikket, kan vise sig at blive noget af det mest spændende... forsøger at finde ud af, hvordan i alverden vi skal blive i stand til at spille noget af det".

Radiohead, der for alvor slog igennem i 1993 med storhittet "Creep" fra albummet "Pablo Honey" katapulterede ind i endnu mere succes med det kanoniserede mesterværk fra 1997, "OK Computer", som flere gange er blevet kåret som historiens bedste album af såvel redaktionen som læserne af det engelske musikmagasin Q. Siden har bandet haft svært ved at følge op på den kommercielle og kunstneriske succes, og har bevæget sig ud i mere eksperimenterende plader som "Kid A" og "Amnesiac", for med deres seneste udspil Hail To The Thief fra 2003 at vende tilbage til guitarerne.

Bandet har i øvrigt en speciel københavnsk forbindelse, for det var her, at de indspillede "Kid A" og "Amnesiac" i 1999-2000, og hvis man dykker godt ned i bandets hjemmeside kan man også se, at der ligger et link til christiania.org, og at bandet således bakker op om Christiania og stedets kamp for selvstændighed. Nu bliver det altså tid til et gensyn med København for Thom Yorke og co. og tid til et gensyn med Radiohead for alle deres danske fans.

Special guest til de to koncerter er den amerikanske singer-songwriter Willy Mason. Forsalget af billetter begynder lørdag den 25. marts klokken 10.00 hos www.billetlugen.dk og i FONA butikker. Billetsalget er begrænset til to billetter per person.

Radioheads hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA