x

Guide: Disse album skal du glæde dig til i april

Guide: Disse album skal du glæde dig til i april

En ny måned er landet, og dermed venter også en hel del nye pladeudgivelser. Vi ser nærmere på de 15 mest interessante, der endnu ikke er udgivet. Vi starter fra en ende af.

8. april - The Knife: "Shaking The Habitual"

Hele syv år skulle der gå, før søskendeparret Karin og Olof Dreijer i The Knife var klar til at følge op på Silent Shout-albummet. Pausen er blandt andet blevet brugt på en opera og for Karins vedkommende Fever Ray-projektet. Nu er de albumaktuelle igen og er også at finde på årets NorthSide, med deres særegne melankolske electropop.

8. april - Volbeat: "Outlaw Gentleman & Shady Ladies"

Det internationalt succesfulde danske rockband Volbeats femte album bliver det første i rækken, hvor den nye guitarist Rob Caggiano (eks-Anthrax) medvirker. Ifølge forsanger Michael Poulsen er albummet inspireret af de westernfilm, han så som barn, hvilket skal afspejle sig i lyden, og man finder flere prominente gæster på pladen, blandt andre legenden King Diamond. 

8. april - James Blake: "Overgrown"

James Blake (billedet) fik hele seks stjerner af GAFFA for sit selvbetitlede debutalbum fra 2011. Nu er han atter på banen med opfølgelsen på førstesinglen "Retrograde", der fik live-premiere i Roskilde Domkirke under årets Danmarks Indsamling. Der er høje forventninger til den engelske elektro-singer-songwriter, som det skal blive spændende at se, om han kan indfri. 

8. april - Kurt Vile: "Wakin On A Pretty Daze"

Den Philadelphia-fødte og bosatte sanger, sangskriver og guitarist Kurt Vile udgiver sit femte soloalbum, "Wakin On A Pretty Daze", opfølgeren til den meget roste "Smoke Ring for My Halo" fra 2011. Vile har selv udtalt, at albummet lyder ligesom Fleetwood Macs plade "Tusk" fra 1979. Med både nyt album og bandet The Violaters i ryggen gæster Kurt Vile også Amager Bio den 29. maj og VoxHall i Aarhus 30. maj. 

8. april - Pede B: "Over Askeskyen 2"

"Over Askeskyen 2" er, som navnet antyder, anden del af samarbejdet mellem rapperen Pede B og DJ Noize. Første del fik fire stjerner af GAFFA, og den nye toer følger stilmæssigt i sporene fra første album, med i alt 15 nye numre og gæsteartister som Tue Track, Eric Clausen, Orgi-E og Ayoe Angelica. 

12. april - Iron & Wine: "Ghost On Ghost"

Man kunne fristes til at sige, at Iron & Wine kun laver gode album. Med tre gange fem stjerner i GAFFA for deres forrige tre studieplader har én-mands-bandet ihvertfald sat en ganske høj standard. Forhåbentlig bliver der endnu engang tale om melodisk singer-songwriter-folk med Sam Beams behagelige stemme i centrum. 

15. april - Folkeklubben: "Nye Tider"

Folkeklubben har med deres firstjernede ep "Popsang" langt en solid bund for deres debut-album. Bandet har proklameret "Nye Tider" i dansk pop. Nogle har kaldt dem "Kim Larsen i forynget udgave" og Folkeklubben er da også dansk og folkeligt, men også med noget på hjerte.  

15. april - M.I.A: "Matangi"

Den engelsk-tamilske rapper og sangerinde M.I.A. har offentliggjort, at hun udgiver sit fjerde album på datoen for det tamilske nytår. Sangerinden har udskudt pladen indtil nu, da hun havde fået at vide af sit nye pladeselskab Interscope, at den var alt for positiv. Hvordan M.I.A har forvaltet dén udmelding, bliver interessant at se.

15. april - Yeah Yeah Yeahs: "Mosquito"

New York-gruppen Yeah Yeah Yeahs med den karismatiske frontkvinde Karen O. er klar med opfølgeren til temmelig elektroniske "It's Blitz" fra 2009. Sangerinden har udtalt om det nye album, at det er meget emotionelt, og hun håber, bandets fans vil føle noget, så deres indre bliver kørt rundt, når de hører den nye plade. 

22. april - Phoenix: "Bankrupt!"

Det nye album bliver det franske bands femte i rækken og følger op på 2009-pladen "Wolfgang Amadeus Phoenix", der blev bandets gennembrud og skaffede dem en Grammy for "Best Alternative Music Album". Bandet har indspillet pladen på den samme mikserpult, som Michael Jackson brugte på sit storsælgende album "Thriller" fra 1982. Phoenix er også at finde på programmet til årets NorthSide-festival.  

22. april - Dead Can Dance: "In Concert"

I 2012 udgav det store 80'er- og 90'er-ikon deres første studiealbum i 16 år, "Anastasis". Med en original blanding af post-punk, klassisk og verdensmusik blev det belønnet af GAFFA med fem stjerner og bragte bandet ud på en omfattende turné. Det er netop denne livetour, der kan opleves på den nye plade, der samtidig kan give en forsmag på bandets Roskilde Festival-koncert. 

22. april - Cæcilie Norby: "Silent Ways"

Den danske sangerinde udsender sit 10. studiealbum, der denne gang indeholder fortolkninger af blandt andre Waits, Dylan, Cohen, Soundgarden, Nine Inch Nails og Creedence Clearwater Revival. Alle sammen numre, der har haft en stor betydning i Norbys liv. Lyden kalder hun for "farverig inter-europæisk jazz" og er indspillet live med improvisationer.

22. april - Kirstine Stubbe Teglbjærg: "Hamskifte"

Den tidligere forsanger i Blue Foundation har siden sin afgang fra bandet i 2009 arbejdet med sin egen musik. I august 2012 udgav hun sin første solosingle, "Drømmenes Lyd", og nu kommer debut-albummet så endelig. Stilen er fortsat en blanding af fysiske og virtuelle instrumenter, som her tilsættes manipulerede reallyde og naturligvis den karakteristiske vokal. 

23. april - Snoop Lion: "Reincarnated"

Snoop Lion, reggae alter-egoet af Snoop Dogg, udkommer med sit første album under det nye navn. Det er Major Lazer, der har produceret albummet, og det indeholder flere numre lavet i samarbejde med andre kunstnere som Drake, T.I., Busta Rhymes, Akon og Chris Brown. Titlen på pladen refererer til Snoops oplevelse i juli 2012, da han blev gendøbt af en rastafari-præst. 

26. april - Deep Purple: "Now What?!"

Deep Purple er klar med deres første studiealbum i otte år, siden deres forrige "Rapture Of The Deep", der solgte intet mindre end 200.000 eksemplarer i Europa. Med Bob Ezrin bag knapperne, der blandt andet har produceret for Pink Floyd, Alice Cooper og Kiss, er bandet nu klar med deres 19. udgave af et studiealbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA