Coco fra Quadron: Tyler ville vise lidt alsidighed

Coco fra Quadron: Tyler ville vise lidt alsidighed

Det kom som en stor overraskelse, da den danske sangerinde Coco fra den P3 Guld-vindende duo Quadron pludselig stod på scenen i amerikanske "Late Night With Jimmy Fallon", sammen med ingen ringere end Tyler, The Creator. Rapperen udgiver sit soloalbum, "Wolf", i dag, hvor Coco medvirker på nummeret "Treehome" i en duet med selveste Erykah Badu. GAFFA fik en snak med sangerinden om, hvordan Twitter blev nøglen til et musikalsk venskab.

Hvordan havnede du på Tyler, the Creators nummer?
– Tyler tweettede til mig om en sang, jeg havde lavet sammen med nogle andre amerikanere (hiphop-gruppen The Internet, red.). De andre medlemmer fra Odd Future begyndte så også at tweete til mig dagligt, og så tweetede jeg bare tilbage, indtil vi en dag besluttede os for at mødes. Odd Future gav mig også en Roskilde-billet, da de optrådte der for to år siden. Der hang jeg også lidt ud med dem. Så det er bare vokset vores venskab. Da Tyler skulle lave sin nye plade, så skrev han til mig, og spurgte om jeg ikke havde lyst til at komme og synge på et nummer.

Hvordan var det så at møde ham, som musikalsk samarbejdspartner?
– Det er altid meget underholdende at hænge ud med Tyler. Den dag, vi indspillede var han alene, så der var han lidt mere rolig. Ellers plejer han at være rimelig meget ADHD. Han havde en meget klar idé om, hvordan det skulle lyde, og hvordan jeg skulle gøre. Det synes jeg var mega rart. Han gav mig nogle instrukser til, hvad han gerne ville have, og så prøvede jeg at gøre det, som jeg også synes var fedt.

Hvor meget var du ind over nummeret selv?
– Han havde selv skrevet en tekst. Altså, han rapper jo mest, så det er ikke fordi han er særlig teknisk, når det gælder musik. Jeg tror ikke engang, han ville kunne sige, hvilken toneart sangen er i. Uden at hænge ham ud. Det er en lidt anden måde, de drenge arbejder på. Jeg prøver bare at fortolke det på min måde. Så jeg freestylede bare lidt.

Nummeret er jo jazzet og meget atypisk Tyler?

– Tyler er vokset op med r'n'b og soul, og han lytter også til jazz. Hans problem er bare lidt, at han ikke kan synge. Jeg tror nogle gange, han godt kan være lidt misundelig over, at han ikke har fået en stemme. Og så tror jeg, han gerne ville vise lidt alsidighed. At han ikke kun er hardcore rapper.

Hvad byder fremtiden ellers på?
– Quadron har indspillet vores nye plade, som kommer ud her i foråret. Der er en masse ting, der skal ordnes op til. Cover, video, udvælge sange, mix-masterering. Og så skal jeg begynde at optræde igen snart. Så der er en del at se til.

Se klip fra showet her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA